Una sola veu contra les prospeccions petrolíferes a Canàries i Catalunya

 Font:
Font:

Una sola veu contra les prospeccions petrolíferes a Canàries i Catalunya

Resum: 

La comunitat canària a Catalunya juntament amb les organitzacions ecologistes s'han concentrat el 8 de juny passat a Barcelona per mostrar el seu més rotund rebuig a les prospeccions petrolíferes a Canàries i a Catalunya.

Més de 400 persones concentrades contra les prospeccions marines a Canàries i Catalunya

La protesta a Catalunya s'uneix a les mobilitzacions en tota Canàries, així com a el País Valencià, Balears, Madrid, País Basc, Andalusia i fins i tot a Nova York entre uns altres.

La unànime contestació social es produeix en resposta a l'aprovació la setmana passada de la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) favorable a les prospeccions de Repsol a Canàries per part del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. La comunitat canària i les organitzacions ecologistes destaquen que ens trobem davant un moment crucial, ja que el 10 de juny el Tribunal Suprem es pronunciarà sobre els recursos presentats contra l'expedient d'autorització d'aquestes prospeccions, i actualment està en procés d'estudi l'impacte Ambiental de les prospeccions de Balears, però també es pretenen realitzar prospeccions en altres zones com el Delta de l'Ebre, la Costa Brava, València, el Mar de Alborán, el Golf de Cadis o el Mar Cantàbric.

Des de Catalunya se segueix amb preocupació i impotència el desenvolupament del projecte a Canàries, que és rebutjat frontalment per la societat canària i el seu Parlament pels seus greus impactes ambientals, econòmics i socials, com proven les al·legacions presentades contra el projecte. A Catalunya ja se sofreixen les conseqüències d'una política energètica irresponsable, els nombrosos abocaments de Repsol a Tarragona, ja sigui en la seva plataforma petrolífera com en el seu pol petroquímic, són inadmissibles.

La imposició del projecte de Respsol a Canàries per part del Govern central ignorant la posició contrària majoritària tant institucional com de la població canària només pot respondre a la defensa d'interessos privats de la multinacional Repsol. La DIA favorable mostra una vegada més les greus deficiències tècniques i científiques del procés d'avaluació ambiental que les organitzacions ecologistes vénen denunciant durant anys i que ha portat a projectes com la plataforma Castor, entre uns altres.

La concentració convocada per la comunitat Canària resident a Catalunya, Ecologistes en Acció, Repsol Mata i la Plataforma Aturem les Prospeccions a la Costa Catalana ha obtingut el suport d'organitzacions ecologistes i ciutadans de tot Catalunya. Les persones concentrades en l'acte han demanat que es retiri el Decret que dóna via lliure al projecte a Canàries i que el Parlament català que es posicioni públicament contra els projectes d'explotació d'hidrocarburs a pocs quilòmetres de la costa catalana. Tanmateix han reclamat responsabilitat i un canvi radical en l'actual política energètica de foment de l'explotació del petroli, cap a un model basat en energies netes i renovables.

La convocatòria va reunir a més de 400 persones, que es van congregar ahir en el passeig de la Barceloneta des de les 18.30, sota el lema ¨Catalunya i Canàries: una sola veu contra els prospeccions petrolíferes. Ni aquí ni enlloc!¨. Posteriorment, els assistents es van desplaçar a la platja en forma de cadena humana al llarg de la vora del mar. L'acte va cridar l'atenció dels nombrosos turistes i persones que a aquesta hora visitaven la costa barcelonina.

Fotos i vídeo de la concentració Barceloneta:
https://picasaweb.google.com/catalunya.ecologistesenaccio.org/BCN7DeJunioDe2014
Video Barcelona amb Canarias

Manifest de la concentració amb entitats adherides:
http://www.ecologistasenaccion.org/article28132.html#manifiesto

Més informació concentracions realitzades facebook: aquí i aquí

Afegeix un comentari nou