El Caliu d’Horta

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Caliu d’Horta

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Caliu és un menjador social que serveix esmorzars al barri d’Horta de Barcelona des del 2010. Actualment compta amb més de 120 voluntaris i 90 persones usuàries durant la setmana que els caps de setmana poden arribar a ser 150. Des del mes de juny tenen també un pis social.

El 23 d’octubre del 2010 es va posar en marxa el projecte de menjador social El Caliu al barri d’Horta gràcies a voluntaris i voluntàries. La iniciativa va sorgir de la parròquia Sant Joan d’Horta amb el suport de 4 parròquies més i actualment després de gairebé dos anys són uns 90 usuaris durant la setmana els que acudeixen a esmorzar en aquest menjador. Durant el cap de setmana el nombre d’usuaris pot augmentar fins a 150 per dia.

Una sopa calenta, cafè amb llet i galetes per esmorzar i un entrepà i una peça de fruita per emportar. A les famílies amb fills també se’ls hi dona un entrepà perquè es puguin emportar a l’escola. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar un àpat a les persones sense recursos, alguns d’ells sense sostre, altres sense feina, també hi ha estrangers i molts veïns del barri. Segons explicava un dels voluntaris del centre hi ha més de 50 nacionalitats diferents entre les persones que acudeixen al menjador.

Els voluntaris

En total són unes 120 les persones voluntàries que un cop a la setmana ajuden a preparar i servir els esmorzars, algunes però repeteixen i fan 2 o fins i tot 3 torns. La Núria Font és voluntària del Caliu explica que per ser voluntari només cal tenir disponible un dia a la setmana de 8 a 12 del matí i venir amb esperit de servei , “nosaltres diem que venim a donar caliu a les persones per tant amb de saber transmetre respecte i carinyo”.

El menjador funciona gràcies a les donacions que reben de la gent del barri: un forn els cedeix 30 barres de pa cada dia, el mercat els dóna fruita i verdura fresques, una empresa d’embotits el contingut dels entrepans, i així, van sumant fins a poder fer cada dia desenes d’esmorzars.

El Caliu també compta amb una ajuda de l’Obra Social de la Caixa i del Districte.

Un pis social

Ara des del mes de juny s’ha posat en marxa una nova iniciativa: un pis social. La idea va néixer amb la voluntat d’aconseguir per als usuaris un lloc on dormir. L’únic pis amb el que compten acull actualment 3 persones. Però l’objectiu és anar creixent a mesura que s’aconsegueixin més recursos per tal de poder oferir una llar a altres persones necessitades.

Comentaris

Hola sóc la Laura Martín, educadora social del Centre Residencial Les Dàlies i ens agradaria iniciar un nou projecte amb algun menjador social. Us deixo el número del centre: 93 952 86 11 Demaneu per mi mateixa o si no i fos per la directora Carme Barnadas.

Hola, som les estudiants de pedagogia de la Universitat de Barcelona que hem realitzat un projecte de valors amb alguns usuaris del Caliu. Us escrivim per donra-vos les gràcies per la vostra participació, tant els voluntaris com els mateixos usuaris.

Moltes gràcies, hem gaudit molt del projecte!

Esperem tornar-hi aviat!

Alba, Núria i Glòria

bon dia, ting varies bosses de roba per portar-vos, em podeu donar l' adreça i horari que us vagi millor.

Una abraçada

Pots posar-te en contacte amb El Caliu directament. Aquestes són les seves dades de contacte:

Districte Horta-Guinardó
Direcció: Carrer de Campoamor, nº 4
Barcelona 08031
E-mail: centrecaliu@gmail.com

Podeu arribar-hi amb el bus 45 i amb el 102.
Metro línea blava estació: Horta (sortida Plaça d'Eivissa).

Horari d’atenció serà de 8:00 a 12:00 (de dilluns a diumenge)

Gràcies!

Equip de xarxanet.org

Volia saber si recolliu joguines.

en cas que si hem podeu donar horari.

gràcies

sandra

Bon dia Sandra,

Des de xarxanet.org només fem difusió, et recomanem que et posis en contacte directe amb l'Espai Caliu.

Aquestes són les seves dades de contacte:

Carrer Campoamor, 2-4. Barcelona
Horari: 9.30 h a 13.30 h
centrecaliu@gmail.com

Moltes gràcies

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou