Sessió cinematogràfica 'Salvem el Texas' per reivindicar i visibilitzar la situació del cinema gracienc

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Des de la plataforma expliquen que el problema del Texas està estancat i amb el perill que es perdi l'espai. Font: Twitter @CineTexas2014
Des de la plataforma expliquen que el problema del Texas està estancat i amb el perill que es perdi l'espai. Font: Twitter @CineTexas2014
Neix una plataforma veïnal per salvar el projecte del barri de Gràcia.  Font: CC
Neix una plataforma veïnal per salvar el projecte del barri de Gràcia. Font: CC
El cinema oferia reestrena de pel·lícules en versió original subtitulades en català.  Font: CC
El cinema oferia reestrena de pel·lícules en versió original subtitulades en català. Font: CC

Sessió cinematogràfica 'Salvem el Texas' per reivindicar i visibilitzar la situació del cinema gracienc

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

La plataforma veïnal organitza, juntament amb l’antic responsable de la programació del Texas i el Districte Municipal de Gràcia, la projecció del film 'Tot Passa a Tel-Aviv' durant la Festa Major de Gràcia.

Salvem el Texas, la plataforma veïnal que es va constituir l'octubre de 2020 per recuperar els Cinemes Texas de Barcelona, un espai cinematogràfic al barri de Gràcia que no ha tornat a obrir després del confinament i l'aixecament de les restriccions, ha organitzat una sessió de cinema durant la Festa Major de Gràcia per reivindicar i visibilitzar la situació en la qual es troba aquest establiment que no ha superat la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Juntament amb l'antic responsable de la programació del Texas i el Districte Municipal de Gràcia, la plataforma veïnal impulsa la sessió 'Salvem el Texas' el dia 16 d'agost, a les 21.30 h, a la plaça Joanic del barri de Gràcia de Barcelona, amb la projecció del film 'Tot Passa a Tel-Aviv'. L'acte serà gratuït amb prèvia inscripció fins a completar un aforament d’unes 150 persones aproximadament. Les entrades es poden reservar a partir del dia 9 d’agost al web de la Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia.

Des de Salvem el Texas consideren que aquest acte "suposa una oportunitat de reivindicació de la Plataforma veïnal per visibilitzar i recordar que el problema del Texas està estancat i amb el perill de que es perdi el cinema".

Moments abans de la projecció es farà una presentació de la Plataforma, explicant qui són i què volen aconseguir. "La Plataforma Salvem el Texas és un grup de veïns de Gràcia i també de la resta de la ciutat, mobilitzats per a aconseguir que el Texas es quedi al barri. Reivindiquem la seva continuïtat i esperit (cinema actual i de qualitat, subtitulat en català i a preus assequibles)", manifesten. També es faran breus parlaments de persones vinculades al cinema (actors, directors, productors a confirmar) reivindicant que cal salvar el Texas.

Situació estancada

La plataforma Salvem el Texas ha aconseguit prop de 12.000 signatures en la seva petició a Change.org per mantenir obert el cinema, que portava obert des del setembre de 2014, a més de 3.000 signatures en paper recollides als comerços del barri. "Reivindiquem que Gràcia no pot perdre aquest espai cultural tan necessari per al barri com a mitjà per a contrarestar la crisi sanitària, econòmica i social que estem vivint", expliquen des de Salvem el Texas.

La situació actual dels cinemes Texas preocupa a veïns i veïnes que veuen que la situació està estancada i amb l'espai cultural tancat des de fa un any i mig. Segons apunten des de la plataforma, els deutes i la difícil situació actual han frenat els inversors interessats a continuar el projecte.

Comentaris

Com tindr entrada

Afegeix un comentari nou