Neix un nou projecte: Illacrua i la Directa han decidit avançar juntes

 Font:
Font:

Neix un nou projecte: Illacrua i la Directa han decidit avançar juntes

Resum: 

"Illacrua", la revista vinculada als moviments socials catalans amb 18 anys d'experiència i el jove setmanari "La Directa", han decidit avançar juntes. A partir del gener del 2010 ja podràs gaudir d'aquest nou mitjà.

“Cruïlla neix amb l’ànim de ser aquell lloc de trobada on cadascú, sense renunciar al seu món, a les seves coses, a les seves lluites, es troba amb les d’altra gent. Perquè estem convençudes i convençuts que aquesta barreja de sensibilitats constitueix el millor adob perquè creixin les alternatives a una societat que cada dia se’ns pinta amb tons més foscos”.

D'aquesta manera, l'any 1992, la revista "Cruïlla" donava la benvinguda als primers lectors i lectores. Així neixia un mitjà de contrainformació que fins ara s'ha definit : "com una eina de comunicació d’esquerra alternativa, de caràcter assembleari, escrita i pensada en català i vinculada als moviments socials."

En el seu 13è número, "Cruïlla" va passar a ser "Illacrua" i és amb aquest nom que ha recorregut major part dels seus 18 anys. Mensualment, Illacrua ha sortit al carrer per fer arribar la veu de col.lectius molt sovint menyspreats pels mitjans de comunicació oficials; començant pels antimilitaristes, passant pels ecologistes, el moviment gai-lesbià, els independentistes, els sense sostre i les prostitutes, per mencionar només algunes de les moltes temàtiques que ha tractat. Amb articles i entrevistes pensades des de la constructivitat positiva i la reflexió crítica, aquest mitjà de comunicació ha deixat imprés en les seves pàgines la seva visió del món des de baix a l'esquerra.

Avui, assolint la seva majoria d'edat, l'antiga "Cruïlla" és conscient de la necessitat d'unir esforços per sobreviure en el món de la premsa escrita amb la mateixa fermesa que fins ara, i per aconseguir-ho sap que serà millor treballar conjuntament amb el setmanari "La Directa". Així doncs, Illacrua es despedirà d'una etapa i donarà la benvinguda a un nou projecte, en una exposició que es durà a terme del 20 de novembre al 11 de desembre a l'Ateneu La Torna. Aquesta exposició serà un viatge per la història de la revista a través de les portades i contraportades més destacades dels seus 18 anys.

Per altra banda, el jove setmanari de comunicació alternativa "la Directa", ha avançat fins avui com "un mitjà de comunicació potent, atractiu, seriós i plural, que sigui capaç d’arribar a totes aquelles persones que no es troben identificades amb cap dels mitjans existents fins ara.". Aquest ha agafat molta embranzida els darrers 3 anys aconseguint més de 1000 subscriptores arreu dels països catalans i oferint als seus lectors i lectores l'actualitat dels moviments socials. Tanmateix, en la seva aposta pels articles de profunditat, reflexió i debat, el setmanari comença aquesta nova etapa de fusió amb Illacrua, conscient que és el camí directe per seguir endavant amb més força.

Així doncs, a partir del 2010 Illacrua i la Directa avançaran juntes... "convençudes i convençuts que aquesta barreja de sensibilitats constitueix el millor adob perquè creixin les alternatives a una societat..."

Per sumar-te a la iniciativa contacta amb:

secretaria@illacrua.cat
directa@setmanaridirecta.info

Etiquetes: 

Comentaris

En qüestió de crear alternatives, una bona metodologia és la pluralitat d'idees. El pensament únic ja l'estableixen els poderosos, cal que els moviments socials doncs, des de la diversitat, el respecte i la pluralitat treballin per construir aquesta altre món que tots - amb els diferents matisos - anhelem!

Ànims!

Afegeix un comentari nou