Sis dones expliquen experiències d'assetjament als carrers de Barcelona

 Font:
Font:

Sis dones expliquen experiències d'assetjament als carrers de Barcelona

Resum: 

Dues estudiants de Belles Arts, Anaïs Duval i Dagny Romero, documenten l'assetjament masclista a l'espai públic a través d'un reportatge que recull la veu de sis dones.

Fa un parell de mesos va donar la volta al món un vídeo que mostrava l'assetjament que rebia una dona passejant pels carrers de Nova York. El vídeo era obra de l'organització sense afany de lucre Holloback! que busca posar fi a l'assetjament sexual als Estats Units. La protagonista del vídeo va rebre més de 100 mostres d'assetjament durant les 10 hores que va caminar per la ciutat.

Aquest vídeo va esdevenir viral i va suscitar tot un debat al voltant de l'assetjament a l'espai públic. Va treure a la llum que existeixen tot un seguit de micromasclismes i agressions normalitzades, que els moviments feministes porten denunciant molt de temps.

En aquesta línia, dues estudiants de Belles Arts, Anaïs Duval i Dagny Romero, han realitzat un reportatge de vídeo recollint les experiències de sis dones a Barcelona. Sota el títol "Sólo te he dicho guapa", explora les percepcions de diverses dones sobre l'assetjament masclista al carrer. Les seves autores presenten el documental com "una invitació a la reflexió, guiada pels relats personals, on es parla de la por, la seguretat al carrer i de com podem caminar cap a la transformació de la cultura de l'assetjament".

El reportatge s'ha publicat avui a La Directa, que l'ha acompanyat d'un recopilatori de vídeos que aborden l'assetjament sexista al carrer i les respostes feministes per combatre'l.

Afegeix un comentari nou