Espais Naturals Protegits i Voluntariat Ambiental

 Font:
Font:

Espais Naturals Protegits i Voluntariat Ambiental

Resum: 

La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) organitza, amb la col·laboració del Consorci del Parc de Collserola i la Diputació de Barcelona, una trobada sobre “Espais naturals protegits i voluntariat ambiental, una eina de gestió?” el dia 30 de setembre a l'Oficina del Parc Natural del Garraf.

Es tracta d'una trobada pensada per crear un espai de treball amb els principals agents implicats en aquest àmbit, a l'entorn de com s'articula actualment el voluntariat ambiental en la gestió dels ENPs i quins models poden afavorir una bona simbiosi entre els voluntaris i les tasques de conservació d'aquests espais.

En què consisteix?

Què és la XVAC?
La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya és una organització de segon nivell que aglutina entitats que realitzen programes i actuacions de voluntariat en l'àmbit ambiental. Pretén dotar al voluntariat ambiental d'una personalitat pròpia i d'una imatge diferenciadora que el faci socialment visible a partir del treball de i amb les organitzacions.

Actualment té 21 entitats sòcies: Associació Hàbitats – Projecte Rius, Associació Mediambiental La Sínia, CRAM, DEPANA, Fundació Catalana de l'Esplai, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Obra Social de Caixa Catalunya - Àrea de Medi Ambient, Creu Roja Joventut, Acciónatura, Mediterrània – CIE, Associació de Naturalistes de Girona, ADENC, BACC, Consorci del Parc de Collserola, eco-union, Fundació Mar, IAEDEN, NEREO, SCEA, APNAE, Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona.

Com participar a la trobada?
La trobada va adreçada als responsables dels espais naturals protegits de Catalunya -especialment els parcs naturals- així com també a totes aquelles entitats que promouen el voluntariat ambiental i que ja treballen o voldrien participar en la gestió dels ENPs.

Podeu inscriure-vos-hi a través d'aquest formulari, des d'ara i fins el 15 de setembre.

Tant si voleu més informació de la trobada com si no podreu ser-hi però voleu fer arribar alguna aportació o proposta de cara a enriquir aquest espai de treball, podeu fer-ho a info@xvac.cat.

Comentaris

En el butlleti, el titol de d'aquesta notícia destacada no porta a aquesta página

Afegeix un comentari nou