6 projectes i experiències d’educació en el lleure per inspirar-se

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font:
Font:

6 projectes i experiències d’educació en el lleure per inspirar-se

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

A través de vídeos i altres suports, descobrim els projectes guardonats en la 10a edició dels Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, que es lliuren aquest dimarts 18 de març.

Els Premis estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure, i consten de sis guardons de 4.000 euros cadascun. Aquests són els premiats en la 10a edició:

Premi a la trajectòria:

Més de cinc-cents adolescents i seixanta monitors han trepitjat el país de muntanya a mar i han conegut la seva gent. Han superat el repte personal de les caminades i ascensions i ho han fet en grup, com una pinya.

“Durant vint-i-quatre anys [la proposta “Camells... un gran invent!”] ha fet palès què significa travessar el desert que va de la infantesa a la joventut entre dunes d'adolescència i algun oasi d'enamorament”

Vídeo editat l'any 2009 en motiu del 20è aniversari del projecte:

Premi a la millor experiència o projecte presentats que estigui fet per joves i/o adreçat a joves:

En el marc d’aquest projecte, centenars de joves han dut a terme tasques de neteja i conservació del bosc afectat pels incendis de l’any 2012 a la comarca.

Vídeo sobre el projecte editat per la Fundació Jaume Bofill:

Projectes i experiències:

Renovació de la música popular en valencià mitjançant les tecnologies de la informació i la comunicació.

  • Resseguir un camí ramader i arranjar el refugi de les Saleres de Caderget, de l’AEiG Pla de l’Estany de Fontcoberta

El projecte el va dur a terme la unitat de Pioners i Caravel·les de l’agrupament el juliol de l’any passat al Pirineu. Va consistir en una ruta des de Fontalba fins al Costabona, per poder conèixer amb més exactitud la importància i la tradició de les rutes ramaderes, i una acció de servei tot arranjant el refugi ramader de les Saleres de Caderget (Espinavell - Molló). Descarrega't el projecte elaborat per l'agrupament.

Aquesta associació del barri del Raval de Barcelona treballa sobre els drets humans mitjançant l'expressió musical i l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació feta pels joves del barri.

Un exemple del treball educatiu que realitzen és la creació de La Llama, col·lectiu de rap format per joves del barri. Aquest és el seu primer tema:

  • Joves voluntaris s’impliquen en el futur ramader de la Vall d’Ogassa, de la Federació Catalana de l’Esplai

Més informació sobre el projecte

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc dimarts 18 de març, a les 19 h, al Palau Robert de Barcelona. Una hora abans de l’acte, a les 18 h, hi haurà una actuació musical del grup La Tresca i la Verdesca.

Els Premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Afegeix un comentari nou