Activitats antirumors a Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Activitats antirumors a Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Xarxa Antirumors de Barcelona ha editat un catàleg per lluitar contra els estereotips sobre la població immigrant. Objectiu? Posar a disposició de les entitats activitats gratuïtes per sensibilitzar la població i lluitar contra els estereotips sobre la diversitat cultural.

El Pla d’acció de la Xarxa BCN Antirumors té com a objectiu lluitar contra els rumors i estereotips vers la població immigrant per aconseguir una major cohesió social de la ciutat de Barcelona. Un dels mecanismes per fer-ho és el Catàleg d’activitats per combatre rumors i estereotips sobre la diversitat cultural. En aquest es recullen fins a vint-i-tres activitats que ajuden a detectar i combatre rumors i estereotips sobre la diversitat cultural.

Les activitats van dirigides a diferents públics (joves, adults, gent gran o públic general) i s’enfoquen des de diferents metodologies. Així, es poden trobar des d’obres de teatre a tallers de ràdio, de fotografia històrica, creació d’eslògans , debats participatius, hip-hop,

El Pla d’acció es va presentar a finals de juny i vol contribuir a la cohesió social de la ciutat de Barcelona des de 4 fronts: sensibilització, formació, educació i mitjans de comunicació. Les entitats poden apuntar-se fins el 15 de setembre a les comissions de sensibilització i formació que s’han creat per tal de desenvolupar, executar i avaluar la posada en funcionament d’aquest pla.

El Pla també incorpora una col·laboració amb el programa "Tot un món", de TV3, que ja fa vuit temporades que difon la interculturalitat.

Aquesta és una iniciativa que s’ha presentat des de la Xarxa BCN Antirumors constituïda el 2012 per l’Ajuntament de Barcelona, i que ara ha sumat esforços amb el Departament de Benestar i Família de la Generalitat i l’Àrea d’igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona. Amb aquesta ampliació es comparteixen experiències i esforços arreu del territori per optimitzar els recursos.

Afegeix un comentari nou