Comença la tercera temporada de l'Espai A

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Comença la tercera temporada de l'Espai A

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La tercera edició de la Xarxa d'Arts Escèniques Amateurs donarà el seu tret de sortida el proper dissabte 8 de febrer a La Cate de Figueres, amb l'espectacle de cant coral "Exili. Cançons en escena".

Un total de 20 propostes escèniques passaran per diferents ateneus de Catalunya del febrer al maig del 2014, en el marc de la tercera temporada de l'Espai A.

Al llarg d’aquests quatre mesos es faran més de 50 actuacions a la quinzena d'espais escènics que formen part del circuït.

Propostes seleccionades
Els grups participants que han estat seleccionats per una comissió artística per formar part d'aquesta nova edició de l'Espai A són:

Cant: Cor País Meu, Actea, Cor Jove Sentmenat, Grup Vocal Zetzània i Ol'Green.

Dansa: Esbart Dansaire De Mollet, Esbart Egarenc, Esbart Sant Martí, Esbart Dansaire De Rubí i Grup Dansa Cor De Catalunya.

Música: Agrupació Musical Pau Casals, Agrupació Musical Canareva, Banda del Prat, Banda Unió Musical de Tarragona.

Teatre: Amics de les Arts de Terrassa, Companyia Mala Fama d'Els Carlins, Filagarsa, Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès, Sotacabina Teatre i Tequatre.

A més, algunes de les propostes que formen part de la tercera edició de l'Espai A formaran part de la programació de la 17a Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 9 al 12 d'octubre de 2014.

La programació, que començarà el proper dissabte 8 de febrer a La Cate de Figueres, ja es pot consultar a través de la pàgina web i es poden comprar les entrades online.

Canvi de nomenclatura de les línies escèniques
Una de les novetats d’aquest any és el canvi dels noms de les línies escèniques. Coral es converteix en Cant, Esbart es converteix en Dansa i Banda es converteix en Música.

La coordinadora de l'Espai A, Íngrid Marín, explica que "s'ha decidit fer una nomenclatura més àmplia i genèrica per dues raons. D'una banda, per facilitar al públic el que anava a veure, ja que per l'experiència de les primeres dues edicions s’havia vist que moltes persones no estan acostumades a sentir bandes o no coneixen els esbarts. Per altra banda, perquè volíem obrir-nos a d'altres camps com poden ser la dansa contemporània o bé a d'altres formacions musicals que no siguin bandes, per exemple".

Festa d’inauguració
Una altra de les novetats és la festa d’inauguració que se celebrarà el proper dijous 6 de febrer a les 21h a la Fàbrica Moritz de Barcelona i que comptarà amb la participació dels grups seleccionats.

Amb aquesta iniciativa s'intenten enfortir els llaços entre els agents implicats en el projecte. Íngrid Marín afirma que "es tracta d’una manera lúdica que s'ha trobat per tal que tots els participants (grups, teatres, col·laboradors, etcètera) es coneguin abans de començar les representacions".

A la festa de presentació es podran veure fragments dels espectacles "Ménage à Trois" del Grup de Teatre Filagarsa de Molins de Rei, "Black Grooves – Arrels negres" del Grup vocal Zetzània i "El Fill de la Terra. La llegenda del Comte Arnau" de l'Esbart Sant Martí de Barcelona.

L'actor i director Jordi Andújar, vinculat amb el món ateneístic des de petit a través dels Lluïsos de Gràcia, farà la presentació de l'acte.

Què és l'Espai A?
És un circuit d’arts escèniques amateurs creat l'any 2011 amb l'objectiu de fer una programació estable de teatre, cant, dansa i música no professionals arreu de Catalunya, per tal de posar a l'abast del públic en general, produccions de qualitat així com també potenciar i impulsar la creació de nous públics i augmentar l'ús dels espais escènics dels ateneus oferint nous canals per l’explotació de les produccions amateurs.

Qui impulsa l'Espai A?
L'Espai A és una iniciativa de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Està coordinat per la Federació d'Ateneus de Catalunya i compta amb la col·laboració del Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l'Agrupament d'Esbarts Dansaires.

Afegeix un comentari nou