“Donem suport al dret a decidir”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

“Donem suport al dret a decidir”

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Federació d’Ateneus de Catalunya va aprova dissabte 16 de febrer donar suport a les iniciatives que fomentin el dret a decidir. Aquesta decisió es va prendre en el marc de l’Assemblea General de Socis que va tenir lloc al Centre Moral d’Arenys de Munt, el que enguany celebra els seu centenari.

L’escenari escollit per l’Assemblea General de Socis de la Federació d’Ateneus de Catalunya no podia ser més encertat. El Centre Moral d’Arenys de Munt, compleix enguany el centenari de la seva fundació i és, a més a més, l’espai on es va celebrar la primera consulta popular per la independència de Catalunya, l’any 2009.

En aquest context va sorgir la inquietud dels assistents a l’assemblea de demanar a la Federació un posicionament consensuat sobre donar suport al dret a decidir. Per aquest motiu es va votar i aprovar el posicionament de la FAC de suport a les iniciatives que des de les entitats promotores del dret a decidir es duguin a terme. Aquesta iniciativa soluciona un problema de posicionament que des de la Federació d’Ateneu s’havia plantejat en diferents ocasions, ja que “fins ara no ens havíem posicionat com a entitat”, explicava Salvador Casals.

L’Assemblea General és l’òrgan sobirà de la FAC on es decideixen i aproven les mesures i actuacions per l’any en curs. En aquesta ocasió van assistir-hi 57 persones representats de 33 entitats i es van aprovar, entre altres punts, el nou projecte de la FAC per al 2013 que inclou la redacció del llibre dels ateneus, la itinerància de l’exposició Catalunya, terra d’ateneus, donar continuïtat als serveis oferts als federats, impulsar el Turisme Ateneístic i la celebració del trentè aniversari de la Federació.

Un cop finalitzat l’acte de l’assemblea va tenir lloc un dinar amb les entitats assistents i representats del Centre Moral d’Arenys de Munt on també va assistir-hi el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig. Fent referència al centenari de l’entitat Puig els va voler felicitar per la seva tasca i compromís social i va recordar que els ateneus, “som escola de ciutadans i som imprescindibles”. Per concloure la trobada, el president de la Federació Salvador Casals va entregar a Montserrat Fontbona, presidenta del Centre Moral, un record commemoratiu del centenari tot agraint l’esforç i treball fets durant tots aquest anys i la tasca desenvolupada en aquest darrers temps i pel suport que s’ha donat a la Federació des de l'entitat.

En motiu del centenari, anomenat “Centrenari” s’han realitzat diferents actes i hi ha previstes nombroses activitats durant l’any. Una d’elles és acollir l’exposició Catalunya, terra d’ateneus que es podrà visitar fins el dia 24 de febrer a Arenys de Munt.

Podeu consultar el manifest publicat uns dies més tard per la Federació d'Ateneus, sobre el seu suport al dret a decidir.

Afegeix un comentari nou