Governació lliura els premis Voluntariat i Eliseu Colomer en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

Governació lliura els premis Voluntariat i Eliseu Colomer en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat

Resum: 

Els projectes premiats han estat realitzats per Plataforma per la llengua, Col·lectiu Esbarzer, Associació Down Lleida, ADAMA, Avismón i Voluntaris d’Assessorament Empresarial. La Generalitat, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social celebren de manera conjunta el Dia Internacional del Voluntariat

El secretari en funcions d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, Josep M. Civis, va lliurar els XVIII Premis Voluntariat i el III Premi Eliseu Colomer, el dimarts 14 de desembre, al Palau de Pedralbes de Barcelona en el marc de l’acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat. L’acte va comptar amb la presència de més de 200 representants del món associatiu i del voluntariat de Catalunya.

Per segon any consecutiu, l’acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat es va organitzar de manera conjunta entre el Departament de Governació i Administracions Públiques, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació Catalana de Voluntariat Social i, per primer cop, la Diputació de Barcelona.

També van participar a l’acte el director general en funcions d’Acció Comunitària de Governació, Xavier Garriga; la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina; la presidenta delegada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín, i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Ramon Nicolau.

Aquests guardons de Governació, dotats amb 36.000 euros, són un reconeixement als projectes de promoció del voluntariat amb la finalitat de millorar l’acció voluntària i la seva valoració social. Els Premis Voluntariat han tingut tres modalitats: projectes en l’àmbit nacional, projectes en l’àmbit local/comarcal i premi per votació popular. El Premi Eliseu Colomer distingeix les activitats de voluntariat desenvolupades per persones majors de 60 anys.

XVIII Premis Voluntariat

El jurat de la divuitena edició dels Premis Voluntariat, format pel director general d’Acció Comunitària, Xavier Garriga; el subdirector general de Cooperació i Social i Voluntariat, Ramon Vílchez; la cap del servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat, Eva Ribera; la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina; el representant dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Jordi Escoda; el representant de l’Associació Hàbitat-Projecte Rius, Roger Gili, i la representant d’Antisida Catalunya, Carmen García Rojo, va emetre el veredicte següent:

•El ”Programa de parelles lingüístiques juvenils”, presentat per Plataforma per la llengua – Col·lectiu l’Esbarzer, va aconseguir el Premi Voluntariat 2010 en la modalitat d’àmbit nacional, dotat amb 12.000 euros. L’objectiu del programa és la inclusió social de la nova ciutadania a través d’accions d’acollida lingüística i social. La iniciativa es dirigeix a la franja d’edat dels 16 als 30 anys i fomenta el voluntariat entre el joves i els joves nouvinguts, tot reforçant la cohesió social i els valors que fan possible la convivència i el respecte intercultural, perquè cadascun dels participants assumeixi de ple la integració a la comunitat. (plataforma-llengua.cat)

•El projecte “Nous voluntaris”, realitzat per l’Associació Down Lleida, va aconseguir el Premi en l’àmbit local i comarcal, dotat amb 8.000 euros. Aquest projecte de voluntariat social i cultural de joves amb síndorme de Down i altres discapacitats intel·lectuals pretén: potenciar la inclusió i normalització de les persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals en la seva comunitat; motivar el compromís dels joves participants vers la seva comunitat; promoure el canvi de mentalitat de l’entorn de les persones amb discapacitat, oferint una visió normalitzadora, i conèixer altres realitats socials de diferents col·lectius desafavorits en risc d’exclusió social, afavorint així el respecte per les necessitats dels altres. (downlleida.org)

•El projecte “Teràpies naturals per a la inclusió social de sectors desafavorits de la societat”, presentat per l’Associación de Alternativas, Motivación y Acompañamiento (ADAMA), va resultar guanyador del premi votació popular, dotat amb 6.000 euros. El projecte es porta a terme a centres de dia i centres d'acollida per a persones en exclusió social i sense recursos. Les persones usuàries són ateses per voluntaris terapeutes d’ADAMA en un espai preparat per a les teràpies alternatives i naturals (risoteràpia, musicoteràpia, reiki, flors de bach, massatges, etc.), a fi de millorar el seu estat físic i anímic. (adama.org.es)

III Premi Eliseu Colomer 2009

D’altra banda, el jurat del Premi Eliseu Colomer format pel secretari d’Acció Ciutadana, Josep M. Civis; el director general d’Acció Comunitària, Xavier Garriga; la directora general d’Acció Cívica, Violant Mascaró; el subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat, Ramon Vílchez; el representant de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals; el representant de la FATEC com a entitat del Consell del Voluntariat, Àngel Sànchez, i el representant del Consell de la Gent Gran, Josep M. Bosch, va guardonar els següents projectes:

•“Petits arranjaments a les llars de les persones grans”, de la Fundació Privada Avismón-Catalunya, va aconseguir el primer premi, dotat amb 6.000 euros. L’objectiu d’aquest projecte és, principalment, oferir a gent gran el suport de persones voluntàries que els facin petites reparacions en el seu domicili. Aquest projecte s’emmarca dins el projecte marc de l’entitat “Envellir a casa”. (avismon.org)

•El programa “L’experiència no es jubila: un voluntariat innovador” que promou Voluntaris d’Assessorament Empresarial va obtenir el segon premi Eliseu Colomer, dotat amb 4.000 euros. El projecte, iniciat l’any 2005, té un objectiu doble, d’una banda promou el voluntariat de la gent gran, amb temps lliure i que vol mantenir-se activa i útil, aprofitant l’actiu que suposa l’experiència i els coneixements adquirits durant la vida professional. D’altra banda, la iniciativa ofereix i aplica aquest assessorament de forma gratuïta a persones i entitats amb inquietuds empresarials o de funcionament que per a raons econòmiques no poden acudir a consultors professionals. (vaecat.org)

Afegeix un comentari nou