La Federació d’Ateneus de Catalunya s’agermana amb la Federación de Ateneos de Andalucía

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Federació d’Ateneus de Catalunya s’agermana amb la Federación de Ateneos de Andalucía

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

La visita de Turisme Ateneístic a Andalusia forma part del projecte Amics dels Ateneus que la FAC està engegant aquest any. L’experiència va servir per conèixer i intercanviar experiències amb els ateneus andalusos i constatar les similituds dels moviment associatius.

L’acte d’agermanament entre la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i la Federación de Ateneos de Andalucía va tenir lloc el dia 22 d’octubre a la seu de l’Ateneo de Cádiz. La signatura del conveni va estar presidida pel vicepresident de l’Ateneo, Pedro Payan, el president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, Salvador Casals i el president de la Federación de Ateneos de Andalucía, Luciano González.

Aquesta unió “neix de la importància i la possibilitat d’aprofitar les sinergies que generen els ateneus de diferents territoris, amb l’objectiu de lluitar per un dels elements vertebradors de la ciutadania andalusa i catalana: l’associacionisme” tal i com s’expressava en el document signat. Amb aquestes paraules es posava la primera pedra del que vol ser una relació de col·laboració i amistat entre els ateneus andalusos i els catalans. Una unió que vol potenciar una xarxa que promogui tant el diàleg com la cooperació mútua entre els ateneus, on és reconegui l’esforç de les persones que, a títol personal, dediquen el seu temps lliure al voluntariat cultural.

D’altra banda la visita a Andalusia formava part de la la iniciativa “Amics dels Ateneus” per promoure un espai de trobada i d’intercanvi cultural entre ateneus de diferents territoris que s’està impulsant des de la FAC amb el suport del Ministerio de Cultura. Divuit persones representants de diferents entitats membres de la Federació d’Ateneus de Catalunya van viatjar fins Andalusia per participar en aquesta segona sortida de Turisme Ateneístic. Durant 4 dies es van visitar l’Ateneo de Sanlúcar de Barrameda, l’Ateneo Popular de Sevilla, l’Excelentissimo Ateneo de Sevilla, l’Ateneo de Mairena del Aljarafe, l’Ateneo Andaluz de Dos Hermanas, l’Ateneo de Cadiz i el Casino Gaditano. Dins de les diferències entre objectius i equipaments de cada una d’aquestes entitats, es va poder constatar que l’esperit de difusió i promoció de la cultura és comú en tots els ateneus.

Afegeix un comentari nou