La Setmana del Voluntariat, a la Fundació Marianao

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Setmana del Voluntariat, a la Fundació Marianao

Resum: 

La Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat celebra del 5 al 13 de desembre la Setmana del Voluntariat, amb una jornada formativa sobre la perspectiva de gènere i la coeducació, i la presentació d'un documental sobre l'entitat. A més, forma part del jurat dels Premis Voluntariat 2012, ja que, va ser una de les guardonades a l'edició anterior.

Serà una setmana per agrair la tasca de totes les persones voluntàries que dia a dia donen suport als projectes i fan possible la tasca de la Fundació Marianao.

Començarà el 5 de desembre, tot coincidint amb el Dia Internacional del Voluntariat, amb la jornada de formació "Perspectiva de gènere i coeducació", a càrrec de la comissió d'igualtat de la fundació. Comptarà amb la participació de la Marina Subirats Martori, catedràtica del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La jornada tindrà lloc de 16.00 a 19.00 hores, a la seu de la fundació i, per participar-hi, caldrà confirmar assistència enviant un correu a l'adreça voluntariat[arrova]marianao.net.

L'any passat, el projecte ESFERA Jove de la Fundació Marianao va guanyar el Premi Voluntariat en la categoria de premi popular, i, per aquest motiu, enguany la fundació forma part del jurat dels premis. D'aquesta manera, l'11 de desembre estaran presents a l'acte d'entrega dels Premis Voluntariat 2012, que tindrà lloc a l'Auditori de Barcelona.

Documental sobre la història i el treball de la fundació

El 13 de desembre, a les 19.00 hores, la Fundació Marianao acollirà un cinefòrum i un col·loqui al voltant del documental "Fundació Marianao: Una comunitat que somnia, lluita i estima". Hi participaran Jordi Oriola i Folch i Oriol Díez Ferrer, codirectors del documental i socis de TransformaFilms, així com els i les joves que van participar en l'elaboració de l'audiovisual.

"Fundació Marianao: Una comunitat que somnia, lluita i estima" comença mostrant una reunió de joves, que debaten com volen que sigui el documental que faran sobre la Fundació Marianao. Tot seguit, les persones que van participar a l'ocupació de l'edifici, que continua sent la seu de l'entitat, expliquen com van ser aquells primers anys.

El documental mostra el treball que van fent els joves recuperant la memòria de l'entitat i entrevistant les persones que treballen, fan voluntariat i participen als diferents projectes de la Fundació Marianao: El projecte d'oci nocturn alternatiu VPK, cursos d'alfabetització, PQPI, formació en noves tecnologies, projecte de reforç escolar, casal de joves, etc. També parlen sobre la filosofia, la manera de fer i el futur de l'entitat.

Afegeix un comentari nou