MEG decidirà diumenge si s'inicia la construcció d’una nova i única entitat d'escoltisme i guiatge a Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

MEG decidirà diumenge si s'inicia la construcció d’una nova i única entitat d'escoltisme i guiatge a Catalunya

Resum: 

L'associació celebra la seva Assemblea General aquest cap de setmana. Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans van aprovar la proposta a les seves respectives assemblees el cap de setmana passat.

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Barcelona l’Assemblea General de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), on hi estan convocats els més de 3.000 caps (joves voluntaris i voluntàries) de l’associació d’arreu del país. L’Assemblea és l’òrgan de decisió més important de l’entitat i s’hi voten els pressupostos, l’elecció dels nous càrrecs o el programa de curs, entre altres.

Aquest any, a més, s’hi votarà si s’inicia el procés de construcció d’una nova i única entitat d’escoltisme i guiatge a Catalunya, juntament amb Acció Escolta de Catalunya i Escoltes Catalans. Aquestes altres dues associacions ja van aprovar la proposta a les seves respectives assemblees generals el cap de setmana passat.

La nova entitat d’escoltisme i guiatge agruparia més de 18.500 persones al nostre país: 14.500 infants i joves i 4.000 voluntaris. La seva creació culminaria un treball conjunt iniciat l’any 2009. Amb l’entitat única es pretén enfortir l’escoltisme i el guiatge i augmentar l’impacte d’aquesta proposta educativa en la societat catalana, per esdevenir un referent en l’educació dels infants i joves i contribuir a construir una societat més justa, democràtica i participativa.

El plenari de l’Assemblea de MEG serà diumenge 23 de novembre al Barcelona Teatre Musical. Dissabte 22 a partir de les 7 de la tarda es faran activitats per als voluntaris i voluntàries assistents a l’Assemblea, als Jardins de Can Ferrero i Cal Sèbio, a Montjuïc: futbolí humà, teatre de l’oprimit, grafittis, photocall, projecció de documentals, etc.

L’escoltisme i el guiatge són un moviment educatiu juvenil que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.

Afegeix un comentari nou