#PanoràmicBcn: Un selfie de les associacions de Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#PanoràmicBcn: Un selfie de les associacions de Barcelona

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El sector associatiu de Barcelona inicia una recerca pionera per disposar d'informació actualitzada sobre les associacions de la ciutat. Els primers resultats seran visibles el primer trimestre del 2015.

La gran majoria d'associacions de Barcelona han rebut, en els darrers dies, un correu electrònic en què se'ls demana participar al #PanoràmicBcn.

Es tracta d'una iniciativa del Consell d'Associacions de Barcelona (CAB) que té com a objectiu obtenir dades fiables sobre la realitat associativa de la ciutat per poder-ne registrar tant la situació actual com la seva evolució. Compta amb la col·laboració de l'Observatori del Tercer Sector i la Fundació Ferrer i Guàrdia.

El disseny del qüestionari s'ha perfilat amb les aportacions d'associacions de segon nivell membres del CAB i/o participants en el projecte, que al llarg dels darrers mesos han estat treballant conjuntament amb les entitats impulsores del #PanoràmicBcn.

Com puc participar-hi?

Contestant el qüestionari que trobaràs al següent enllaç. El temps aproximat per contestar-lo és de 40 minuts i es recomana tenir la memòria de l'any 2013 a mà per poder-ne consultar algunes dades.

Què en trec de participar-hi?

La resposta de la teva associació és necessària per tal que la foto que se n'extregui sigui completa i les anàlisis que se'n facin posteriorment tinguin la major qualitat possible.

També en podràs treure profit més personalment. Si utilitzes l'eina any rere any obtindràs un registre de l'activitat de la teva associació, l'estructura tècnica i la seva evolució; així com podràs comparar les teves dades amb les d'altres entitats que tenen una activitat semblant.

Per a què s'utilitzaran les dades recollides?

Les dades recollides serviran per mostrar les tendències del teixit associatiu actual i determinar elements rellevants pel futur.

Alhora el conjunt d'aquests resultats servirà per mostrar la força de l'associacionisme al sector públic, al món acadèmic, als mitjans de comunicació, a les pròpies associacions i a la societat en general.

Les novetats del projecte poden seguir-se al web panoramicassociacions.cat i a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #PanoràmicBcn.

Afegeix un comentari nou