Premi a la trajectòria del Club d’Esplai Bellvitge a favor dels infants

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Premi a la trajectòria del Club d’Esplai Bellvitge a favor dels infants

Resum: 

El Club d’Esplai Bellvitge ha estat guardonat en el marc dels Premis a l’Educació en el Lleure de la Fundació Carulla, que es lliuren el dia 16 de març.

Premi a la trajectòria del Club d’Esplai Bellvitge

El premi reconeix la trajectòria dels 45 anys del Club d’Esplai Bellvitge a favor dels drets i l’educació dels infants. L’acte de lliurament es celebra el dilluns 16 de març a les 19h al Palau Robert de Barcelona.

45 anys d’esplai

El Club d’Esplai Bellvitge va néixer l’any 1969 quan Bellvitge tot feia pocs anys que el barri s’estava construint, per allotjar milers de persones vingudes d’arreu d’Espanya.

En un context de condicions urbanístiques deficitàries i manca de serveis, un grup de joves van començar a fer activitats per a infants: primer, es va fer cinema infantil els diumenges; després es van organitzar les colònies i activitat de lleure diari.

Gràcies al moviment veïnal, es va aturar la construcció de més habitatges i el pla parcial de l’any 1977 va permetre reservar espais de zones verdes i equipaments. Així, es va poder dedicar un solar per construir un equipament pels infants.

L'any 1982 es va inaugurar el nou equipament del Club amb la cessió del solar de l’Ajuntament i el suport de la Generalitat.

Actualment, el Club d’Esplai Bellvitge atén cada any més de 500 infants i joves per als quals organitza activitats tradicionals d’esplai però també altres activitats centrades en l’àmbit escolar o formatives.

El Club està obert tot l’any: a l’agost organitza un casal d’estiu per donar resposta a les necessitats dels infants en situació de vulnerabilitat social.

Llavor d’un projecte d’abast nacional: Fundesplai

El Club d’Esplai Bellvitge és un referent d’associacionisme educatiu i educació en el lleure a Catalunya, un model d’esplai diari referent a Catalunya i la llavor de molts centres d’esplai de L’Hospitalet, el Baix Llobregat i Catalunya.

De fet, l’entitat va ser l'origen del projecte social i educatiu que és Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai), un dels principals referents de l’educació en el lleure del nostre país, un actor significatiu en el tercer sector a Catalunya i un aliat important de la comunitat educativa i les administracions públiques. L’acció de Fundesplai va arribar, l’any passat, a prop de 200.000 persones.

Afegeix un comentari nou