Ravalead@s, la televisió que volen els joves

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Ravalead@s, la televisió que volen els joves

Resum: 

Tres peces audiovisuals pensades, creades, interpretades i filmades pels i per les joves. Aquest és el resultat del projecte Ravalead@s TV, portat a terme per l'Asociación Cultural elParlante i la Fundació Servei Solidari al barri del Raval de Barcelona.

Ravalead@s TV és un projecte de televisió comunitària, participativa i juvenil desenvolupat amb nois i noies del barri del Raval de Barcelona. Després de treballar-hi durant tot el curs, el resultat del projecte han estat tres peces audiovisuals pensades, creades, interpretades i filmades pels i per les joves participants i que versen sobre temes d'actualitat com els desnonaments, la crisis, el racisme, el valor del grup per sobre de l'individu, la voluntat per canviar el món, etc.

En aquest making off els i les joves expliquen tot procés i les sensacions i experiències sorgides en el desenvolupament de Ravalead@s TV. També s'hi poden veure alguns dels moments dels curtmetratges que han creat.

Aquests/es joves han fet de guionistes, directors i actors dels seus propis audiovisuals. Abans de posar-se a escriure els guions i a rodar, van investigar les coses que passen al seu barri, tot fugint dels estereotips i el sensasionalisme a què acudeixen sovint els mitjans de comunicació tradicionals per parlar del Raval i mostrant la riquesa de la seva diversitat.

Aquesta iniciativa pretén oferir als joves del barri un espai d'interacció positiva, on poden conèixer d'altres joves, adquirir competències TIC i treballar en un projecte comú a través del qual expressar les seves veus. En aquest punt posa l'accent el projecte, ja que, la idea és permetre als i a les joves expressar les seves idees i desenvolupar l'esperit crític, tot aprenent a fer servir les eines TIC d'una manera útil que els ajudi tant a nivell personal com professional.

Afegeix un comentari nou