Renova la teva roba: 25 punts d'intercanvi a Barcelona

 Font:
Font:

Renova la teva roba: 25 punts d'intercanvi a Barcelona

Resum: 

Entitats i equipaments de la ciutat promouen el consum conscient i la prevenció de residus amb la campanya “Renova la teva roba”. Del 10 al 30 de novembre es podrà intercanviar roba a 25 espais diferents.

Partint de la idea de que "consumir més no equival a viure millor" i que "allò que per a tu pot ser un residu, per a altres persones pot ser una oportunitat", Barcelona acull fins a finals de mes la iniciativa "Renova la teva roba". Compta amb quatre anys d'experiència i en cada edició s'hi han anat sumant nous punts d'intercanvi. En aquest cinquè any en són 25.

La campanya s'emmarca en la 6a Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que té lloc del 22 al 30 de novembre. Durant aquella setmana als intercanvis se'ls afegiran diferents activitats, com ara, tallers, xerrades i espectacles sobre consum responsable, prevenció de residus i la creativitat.

Aquesta campanya és un exemple de treball en xarxa, ja que hi col·laboren entitats i equipaments municipals. Concretament, està organitzada per Sinia, El Banc del Temps, MamaG, Lluïsos de Gràcia i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració de Consumo Colaborativo, Fundación Pueblo para Pueblo Humana, Cooperativa Roba Amiga i l'Associació Salut i Família.

Els intercanvis ens permeten reutilitzar, compartir i consumir de forma responsable.

Com funcionen els intercanvis? Les persones interessades podran acostar-se a qualsevol dels 25 punts d'intercanvi distribuïts per tota la ciutat i bescanviar la roba que ja no fan servir per "renoves". Aquests "renoves" els podrà intercanviar per altres peces de roba en qualsevol punt de la xarxa.

La roba que s'hi porti haurà d'estar neta, sense forats, ni descosits, ni taques. A més, hi ha un límit: cada persona podran portar com a màxim 10 peces. Només s'acceptarà roba de vestir; no s'agafaran sabates ni roba interior ni de la llar.

Trobaràs el llistat dels punts i més informació sobre les activitats que es desenvoluparan en el marc d'aquesta iniciativa en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou