18à edició del Fòrum de les Associacions a Perpinyà

18à edició del Fòrum de les Associacions a Perpinyà

Resum: 

El 9 i 10 de gener s'ha celebrat al Parc d'Exposicions de Perpinyà la 18ª edició del Fòrum de les Associacions. Aquesta iniciativa constitueix una aposta forta i innegable en el panorama local i que motiva l'interès de 15.000 visitants.

Perpinyà es considera a si mateixa un mosaic pluricultural ric en diversitat i ben representada en un teixit associatiu desenvolupat en els seus diferents barris. Aquest Fòrum vol ser l'aparador d'aquest món representat per 300 associacions agrupades en sectors tan diversos com el medi ambient, la cultura, la salut, el món combatent... però sense descuidar la catalanitat portada per entitats del sud dels Pirineus.

En aquest marc, Jordi Fernández-Quadrench, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, va encarregar a l'Agrupació Musical l'Emburgada del Perelló, una actuació pels carrers de la vila el dissabte dia 9 i una actuació a l'escenari principal del Fòrum el dia següent.

Representats per l'alcalde de la població, Ferran Cid, foren rebuts al Castellet pel tinent d'alcalde i regidor de cultura de l'Ajuntament de Perpinyà, Maurice Halimi, el qual en el seu discurs de benvinguda ressaltà les virtuts de la cooperació transfronterera associativa i la multitud de possibilitats que ofereix l’apropament a la Catalunya del Sud. Per la seva part, l'alcalde Cid, manifestà que per la seva població la visita significava iniciar un agermanament que desitjava que continués i convidava a l'intercanvi cultural.

L'Ens de Comunicació Associativa representà un cop més en el seu estand les 22 federacions associades així com presentà les darreres propostes i activitats desenvolupades.

A la fotografia d’esquerra a dreta: Josep Cruells (president de la Fed. de Cors de Clavé), Jaume Forés (responsable de projecció internacional de la Generalitat de Catalunya), Antoni Ortiz (president de la Fed. Catalana de Societats Musicals), Antoni Carné (president de l’Ens de Comunicació Associativa), Ferran Cid (alcalde del Perelló) i senyora, Francisco Brull regidor d’Urbanisme del Perelló, i senyora d’Antoni Ortiz. Ajupits: Joan Cañagueral (president de l'A.M. l'Emburgada), Montserrat Pallarés, (membre de la junta de l’A.M. l’Emburgarda).

Afegeix un comentari nou