'Altres pessebres' proposa un gir simbòlic als pessebres

Autor/a: 
Àlvar Andrés Elias
 Font:
Font:

'Altres pessebres' proposa un gir simbòlic als pessebres

Autor/a: 
Àlvar Andrés Elias

Resum: 

L'exhibició s'inaugura el dimecres 17 de desembre amb una mostra de pessebres creats per arquitectes, dissenyadors i artistes i creadors en general, que proposen una mirada simbòlica i personal a la tradició.

L'Espai Picasso del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (a la Plaça Nova, número 5, de Barcelona) acollirà fins al 10 de gener la mostra 'Altres pessebres', que reuneix les obres seleccionades del 1er concurs alternatiu de pessebres dirigit a arquitectes, artistes, dissenyadors i creadors en general per reinterpretar i expandir la idea del pessebre. El projecte vol inspirar i estimular el públic a fer els seus propis pessebres.

La inauguració de l’exposició Altres Pessebres tindrà lloc el dia 17 de desembre, a les 19.00 hores, a la seu de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Les obres exposades pretenen demostrar que la tradició del pessebre està oberta a la visió íntima dels creadors. S'hi trobaran videoinstal·lacions, així com peces artístiques que permeten la interacció del públic assistent.

La inicitiva parteix dels arquitectes Adelais Parera i Guy Matthews de l’estudi interdisciplinari 3102AD. “Vam veure en els pessebres populars un potencial únic per representar realitats imaginàries que valia la pena explorar”, comenta Adelais. A partir d’aquí es va posar en marxa el projecte ‘Altres pessebres’ amb un concurs on professionals i estudiants podien participar presentant els seus projectes. De tots els pessebres enviats a l’exposició s’en podran veure els guanyadors en la categoria de professional i en la d’estudiant, a més d’altres pessebres que per les seves qualitats s’han inclós en la mostra. El jurat encarregat de la seleccionar i premiar els pessebres ha comptat amb professionals en actiu tant dels camps de l’arquitectura, com de la direcció escènica o el disseny, entre d’altres.

“Aquestes obres interpreten simbòlicament la tradició del pessebre oferint un espai on la subjectivitat del creador és present", valora Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes, que ha col·laborat en la iniciativa proposada per l’estudi interdisciplinari 3102AD. El projecte, a més, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Obra Social “La Caixa”, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, FabLab Bcn i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Afegeix un comentari nou