Barcelona acull el Festival Europeu “Hearts in Harmony” (Cors amb Cor)

 Font:
Font:

Barcelona acull el Festival Europeu “Hearts in Harmony” (Cors amb Cor)

Resum: 

Com s’ho fan les persones cegues per llegir una partitura? Com ajuden el ritme i la melodia a desenvolupar les capacitats dels nens i nenes amb discapacitats? Aquestes preguntes tindran una resposta aquest mes de maig a Barcelona, on enguany se celebra el festival europeu “Hearts in Harmony” (Cors amb cor), que demostrarà un any més el potencial integrador que té el cant coral. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 15 de maig a les 12:30h a l'AUditori de Barcelona.

El festival “Hearts in Harmony” (Cors amb cor) se celebra aquest any Barcelona, el pròxim 15 de maig. Es tracta de la quarta edició d’aquest certamen, nascut a França el 2006. L’edició d’enguany es tancarà amb un gran concert a la Sala Gran de l’Auditori, que aplegarà 300 nens i nenes, amb i sense discapacitats, que pertanyen a 22 corals infantils.

“Hearts in Harmony” és un projecte internacional nascut fa quatre anys a París sota la idea que el cant coral pot ser un factor més d’inserció en la societat.

“Hearts in Harmony” posa en contacte nens i nenes amb discapacitats i sense, que canten a corals d’arreu d’Europa. La trobada posa de relleu que cap discapacitat ha d’amagar mai la persona que hi ha darrera. Com va dir César Geoffray, fundador d’À Coeur Joie: “quan les veus s’uneixen, els cors estan disposats a comprendre’s”.

En les edicions anteriors a París (França), Trondheim (Noruega) i Budapest
(Hongria) hi ha participat centenars de cantaires. Les experiències de les edicions anteriors han demostrat que el cant coral aconsegueix que els nens i nenes discapacitats se sentin com un més, diferents i iguals a la resta, cadascú amb la seva personalitat i capacitats. Ho han pogut fer, i viure, amb una major transparència, naturalitat i alegria. Als nens i nenes sense discapacitats, el cant coral i els tallers pràctics del “Hearts in Harmony” els proporcionen una major atenció, reflexió i interiorització de la música. La convivència entre nens amb discapacitats i nens sense discapacitat serveix per normalitzar les seves relacions i fer desaparèixer les barreres.

La 4a edició del “Hearts in Harmony” comptarà amb la participació de 300 nens i nenes de 10 a 16 anys, amb deficiències auditives, visuals i sense deficiències.

El dia 25 d’abril es celebrà a l’Auditori de l’ONCE un assaig parcial preparatori. El concert final es farà el 15 de maig a l’Auditori, on actuaran conjuntament la Cor Laene de Trondheim, el cor Allegro de l’ONCE de València i els cantaires de 22 corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

Posteriorment, es donarà el relleu a la cinquena edició del “Hearts in Harmony”que se celebrarà el 2011 a Flandes.

Podeu consultar el dosier de premsa clicant aquí.

Afegeix un comentari nou