El Tradicionàrius acomiadarà a l’històric grup Al Tall

 Font:
Font:

El Tradicionàrius acomiadarà a l’històric grup Al Tall

Resum: 

El grup valencià de música tradicional, Al Tall, tancarà la seva trajectòria professional després de 38 anys d’activitat el proper 14 de febrer a l’Auditori de Barcelona en el marc de la XXVI edició del Tradicionàrius.

Serà un dels plats forts d’aquesta edició del principal festival folk del país, que enguany acollirà més de 50 actes públics, entre concerts, tallers i cercaviles fins el proper 22 de març. Entre d’altres, el grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries celebrarà el seu vintè aniversari amb un concert el 9 de febrer i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, mostrarà combinacions d’havanera, jota i rumba amb la sardana el 18 de gener. Així mateix, també s’estrenarà el documental realitzat per TV3, El riu que ens porta. 25 anys de Tradicionàrius.

El gruix de les activitats programades es faran al Centre Artesà Tradicionàrius, tot i que equipaments com l'Auditori de Barcelona o de fora de la capital catalana, com la Mirona de Salt (el Gironès), la sala El Torín d'Olot (la Garrotxa) i Cal Ninyo de Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat), acolliran espectacles d’interès pel sector folk del país.

La crisi també ha impactat en el festival i el pressupost d’aquesta edició s’ha vist reduït en 3.000€ respecte l’any anterior (147.000€). El gerent del festival, Quim Soler, ha explicat que el cost total del Tradicionàrius 2012 va ser de 165.000€, 15.000 més dels inicialment pressupostats, i bona part dels costos es van acabar de pagar la setmana passada.

Afegeix un comentari nou