L'experiència d'una invident catalana a l'Índia

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:

L'experiència d'una invident catalana a l'Índia

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Una persona invident al país sud asiàtic és un ser marginat. Alba de Toro, amb només 25 anys, hi va anar a treballar per ajudar als infants de la Fundació Vicente Ferrer, també invidents. Ho explica al llibre "Los colores de un sueño".

Alba de Toro és un bon exemple per posar de manifest que si realment s'hi posen ganes, la invidéncia no ha de suposar cap barrera. Amb 25 anys ja n'ha viscut dos a l'Índia, on ha treballat a la Fundació Vicente Ferrer. Actualment exerceix d'intèrpret de telugu (l'idioma de la regió índia on ella va estar) i de castellà a la Policia i als Jutjats de Manchester, Birmingham i Londres.

El passat 9 de maig va presentar el seu primer llibre a Barcelona, concretament a la llibreria Alibri. Sota el títol "Los colores de un sueño", Toro explica com al llarg de la seva vida ha anat superant petits reptes fins a assolir un somni que té des dels 4 anys: anar a l'Índia. El llibre està ple d'entusiasme, motivació, bon humor i sobretot optimisme. Un optimisme que ha fet que Alba de Toro no deixés mai de perseguir les seves il·lusions.

Durant els dos anys a l'Índia, la jove vallesana va treballar a la Fundació Vicente Ferrer, a la regió d'Anantapur, ensenyant informàtica als infants invidents de les escoles de la ONG. A més, Toro els hi ensenyava tècniques i mètodes per guanyar autonomia i poder desenvolupar-se en el seu dia a dia.

Alba de Toro va estudiar traducció i interpretació d'idiomes a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va rebre el suport del PIUNE de la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

Afegeix un comentari nou