Neix @piulemlafesta.cat

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Neix @piulemlafesta.cat

Resum: 

Es crea un compte de Twitter que narra els principals esdeveniments que han passat al llarg de la festa major de Vilafranca del Penedès, des del 1700 fins a l’actualitat.

Aquest projecte, que neix de la mà de l'Obrador Cultural, té una clara voluntat de transmetre el coneixement històric, de promocionar el patrimoni festiu vilafranquí i de fer participar a la gent recordant les seves vivències.

Així doncs, durant la diada de Sant Fèlix, per posar un exemple, els seguidors de @piulemlafesta podran recordar les millors diades viscudes a la plaça més castellera.

La informació que s’anirà publicant, prové de diversos recursos bibliogràfics i fons fotogràfics de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès… però no es pot obviar que la gent, és una font d’informació molt vàlida. Una de les èpoques que vol recordar el projecte són els últims anys de la dictadura i els primers anys de la democràcia. Molts usuaris vilafranquins de Twitter van néixer en aquella època, i poden aportar molta informació. És per això, que aquests seguidors podran enviar les seves anècdotes, records, fotografies, vídeos… tot responent a les piulades de @piulemlafesta. Les aportacions més curioses, seran retuitejades.

El projecte també vol contribuir a promocionar el coneixement de la festa a nivell internacional. Per això, les piulades més interessants aniran acompanyades de l’etiqueta #worldheritage. Aquesta etiqueta és la que utilitza l’UNESCO per promocionar el patrimoni material i immaterial del planeta.

Els tuits de @piulemlafesta també es poden seguir a través de la pàgina web del projecte.

Afegeix un comentari nou