Un documental abordarà els paral·lelismes entre el fet casteller i els govindes indis

 Font:
Font:

Un documental abordarà els paral·lelismes entre el fet casteller i els govindes indis

Resum: 

Els Borinots de Sants produiran ‘Melting Pot’, un documental per explicar la connexió entre el fet casteller i els govindes indis arran de la seva participació al darrer festival Dahi Handi de Mumbai.

Melting Pot explicarà com els catalans i els indis comparteixen una mateixa passió en aixecar construccions humanes. El documental girarà al voltant del Dahi Handi, la celebració hindú que, durant la passada edició, va comptar amb la participació de dos cents castellers de Sants en el marc del 20è aniversari de la colla barcelonina. Durant aquest festival, les colles hindús alcen les seves piràmides humanes anomenades popularment govindes.

Dahi Handi, que congrega a milions de persones en diferents places durant una sola jornada, serveix per commemorar el naixement del Déu Krishna. De la mateixa manera que fan els castellers, els govindes es reuneixen en equips per aconseguir construir una piràmide prou alta, amb l'afegit d'arribar a trencar una olla plena de llet i espècies: el handi.

El nom de la producció, Melting Pot, fa referència a aquesta tradició de trencar l'olla. Amb aquesta metàfora, el documental explicarà aquests trets compartits entre dos cultures diferents i vol descobrir com es viu el treball en equip, la comunitat, la tradició, la superació, el triomf, la derrota i l’esforç, en dues cultures i societats molt diferents.

A través de la plataforma de micromecenatge Verkami, el projecte ha recaptat més de 6.500€ d’aportacions particulars per produir el documental, malgrat que inicialment es requerien només 5.500€.

Afegeix un comentari nou