Augment de la partida destinada a beques de menjador

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Augment de la partida destinada a beques de menjador

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya augmentarà la partida destinada a beques de menjador, 1,8 milions d’euros més respecte al curs passat per atendre a 2.000 alumnes més que l’any anterior.

Les ajudes de la Conselleria d’Ensenyament destinades a les beques menjador han augmentat un 5,6% respecte al curs 2012-2013, passant de 32,2 a 34 milions d’euros. Amb aquestes ajudes es pretén atendre les necessitats de 2.000 estudiants més que al curs passat.

A molts municipis d’arreu de Catalunya s’ha detectat que molts infants tenen privacions alimentaries ja que viuen sota el llindar de la pobresa a conseqüència de la crisi. Per aquesta raó Ensenyament ha incrementat en 1,8 milions d’euros la partida destinada a menjadors escolars.

El Departament d’Ensenyament ha detectat que no s’apliquen els mateixos criteris per a la concessió de beques menjador a tota Catalunya, ja que els requisits varien a cada consell comarcal. Per tal d’igualar els criteris per al curs 2013-2014, s’aplicarà la mateixa formula del càlcul de la renda a tot el país

A més, arran de la retallada del 80% aplicada per part del Ministeri d’Educació durant els dos últims anys a la partida destinada a les beques de llibre de text i material escolar, la Conselleria d’Ensenyament ha pres la determinació de que siguin els col·legis els receptors de les ajudes en lloc de les famílies, ja que segons Irene Rigau , Consellera d’Ensenyament, cada centre escolar és qui millor coneix la realitat dels seus alumnes.

Afegeix un comentari nou