Barcelona incrementa les aportacions extraordinàries per ajudes de menjador escolar en 600.000 euros

Autor/a: 
Maite Torrents
 Font:
Font:

Barcelona incrementa les aportacions extraordinàries per ajudes de menjador escolar en 600.000 euros

Autor/a: 
Maite Torrents

Resum: 

L’Ajuntament de Barcelona farà una aportació extraordinària pel proper curs 2013-2014 de 3,1 milions d’euros per a beques de menjador escolar, 600.000 euros més dels 2,5 milions previstos inicialment.

L’ajuntament de Barcelona aportarà un total de 5,7 milions d’euros entre aportacions ordinàries i extraordinàries, el 60% del total de la convocatòria de beques per al proper curs, que serà de 9.408.920 euros gràcies a la nova aportació i serviran per cobrir totes les sol·licituds que compleixin els requisits, és el segon curs escolar consecutiu que es cobreixen des de l’inici.

Aquesta és la xifra més alta destinada mai fins ara des del consistori de la ciutat, el pressupost inicial era de 8,5 milions d’euros, els mateixos que es van destinar l’any passat, però després que el Consorci d'Educació de Barcelona analitzés les sol·licituds rebudes, l’Ajuntament va decidir fer una aportació extraordinària de 600.000 i el propi Consorci destinés 300.000 euros més per cobrir les beques adjudicades.

El setembre es va tancar el termini per la sol·licitud de les beques, que van poder tramitar totes les famílies que durant el 2012 van tenir en conjunt, uns ingressos bruts anuals inferiors al 75% de l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), és a dir, 5.975 euros per persona.

Segons el protocol posat en marxa el curs passat, l’Institut de Serveis Socials assumeix l’objectiu per garantir a tots els alumnes la necessitat bàsica de l’alimentació, en el cas que es detecti una alimentació deficient o que presentin alguna dificultat.

Afegeix un comentari nou