S'arribarà a l’objectiu del 0,7% l’any 2015?

 Font:
Font:

S'arribarà a l’objectiu del 0,7% l’any 2015?

Resum: 

Cada cop està més lluny la promesa que va fer el President Jose Luis Rodriguez Zapatero d’arribar al 0,7% l’any 2012, tres anys abans de la data fixada per la Unió Europea.

Espanya ha fet un pas enrere al reduir la seva Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD), ja que es retallaran més de 900 milions d’euros, situant la seva ajuda a 4.277.000, la qual cosa que suposa una disminució del 0,5% al 0,4%.

Amb aquestes dades es preveu un any molt dur per les ONG.

Irlanda, que actualment és el país amb major dèficit d’Europa, es compromet a complir l’objectiu d’aportar el 0,5% de la seva renda nacional bruta a l’AOD, un punt per sobre del que dedicarà Espanya.

Països com Suècia, Noruega, Luxemburg, Dinamarca o Holanda destinen des de fa un any més del 0,7% de la seva renda bruta al desenvolupament. A més, a Bèlgica per llei, està obligada des de aquest any a aplicar el 0,7% a ajuda al desenvolupament.

A Espanya, es preveu canalitzar el 15% de l’AOD (645 milions d’euros) a través de crèdits i Intermón Oxfam ja ha denunciat que “l’ajuda reemborsable no és ajuda de bona qualitat, perquè no es pot endeutar més els països pobres”.

Per finalitzar, Intermón Oxfam ha instat els governs a aplicar la tan reivindicada taxa a les transaccions financeres, per obtenir fons addicionals per alleujar la situació de milions de persones que pateixen fam al món.

Llegir més

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou