Human rights defenders under threat
En aquest informe, Amnistia Internacional analitza com l'espai reservat a la societat civil disminueix i els drets humans es troben amenaçats.

En aquest informe, Amnistia Internacional analitza com l'espai reservat a la societat civil disminueix i els drets humans es troben amenaçats.
SOS Racisme i l'Institut de Drets Humans de Catalunya elaboren aquest document que té com a objectiu dotar de més informació a la societat civil sobre els delictes d'odi, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació a les xarxes presencials i virtuals, així com afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques que ajudin a construir discursos alternatius.
Amnistia Internacional explora en aquest informe les mesures que governs, grups armats, empreses i altres entitats poderoses utilitzen per silenciar els defensors i defensores dels drets humans: des d'atacs personales fins a l'ús de la legislació, amb la finalitat de desprestigiar i estigmatitzar tant a les persones com a la seva tasca. L'informe conclou amb una sèrie de recomanacions adreçades als organismes regionals, estatals i internacionals per a aturar aquests intents d'invisibilitzar-los.
En aquest document, la Comissió Europea exposa com les autoritats públiques, en estreta cooperació amb la societat civil i els actors privats, poden fer millors polítiques socials si es basen en la innovació.
Aquest informe és la síntesi dels coneixements adquirits a partir de la participació de més de 200 líders de la societat civil, les empreses, governs i les organitzacions internacionals. Inclou dades provinents de 80 entrevistes a experts i de cinc tallers de prospectiva estratègica. S'adreça a dos grups d'actors: els líders de la societat civil que vulguin explorar els nous rols en un sistema econòmic, polític, social, tecnològic i ambiental canviant; així com als líders d'empreses, governs i organitzacions internacionals que estan disposats a participar més d'aprop amb la societat civil.
Aquest estudi aborda qüestions relatives a la situació de la societat civil i com les seves organitzacions s'han vist afectades per la crisi. Els resultats són fruit d'un treball de recopilació de dades provinents de diversos informes, d'entrevistes en profunditat a una sèrie de representants individuals de diferents organitzacions i líders de pensament en el camp, així com d'una enquesta d'estudi de casos.
Civicus: La Alianza Mundial por la Participación Ciudadana publica aquest informe, el primer sobre la situació canviant de la salut i l'estat de la societat civil. És el fruit de les aportacions d'activistes, líders i altres representants de la societat civil.
La Plataforma de ONG de Acción Social presenta aquest estudi, elaborat per Fresno Servicios Sociales SL, en el qual vol facilitar el camí a les organitzacions de la societat civil i a les ONG d'acció social per assegurar el finançament de la seva acció, aconseguint autonomia en els seus models de treball.
El món que hem conegut aquestes darreres dècades sembla que s’estigui ensorrant a marxes forçades, al mateix temps que emergeixen noves formes d’organització i participació des de la societat civil. El paper dels moviments socials pot ser fonamental en l’articulació d’una ciutadania organitzada que lideri un canvi “des de baix” i generi una transformació social necessària per superar el moment actual.
Aquest document, editat a l'Estat espanyol pel Grupo Compartir, després d'un analisi teòrico-pràctic de les estratègies actuals de les organitzacions de la societat civil (OSC), suggereix estratègies més efectives per tal d'encaminar-nos cap a un nou paradigma a la societat i al sistema econòmic-polític (Gran Transició). L'actual crisi social, econòmica i medi-ambiental porta a la necessitat urgent d'anar cap a una economia i societat sostenibles i justes.