Acte solemne per enfortir les associacions de Barcelona

Acte solemne per enfortir les associacions de Barcelona

Resum: 

L’acte de presentació de la Memòria del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona ha permès fer balanç del congrés i plantejar les línies de futur de la política de suport a les associacions de la ciutat.

Sota el títol “Enfortim les associacions per enfortir Barcelona”, es va celebrar l’acte de presentació de la memòria del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. Més de 500 representants del món associatiu barceloní es van aplegar al Saló de Cent, un solemne escenari on es va poder fer balanç i presentar les principals conclusions del congrés.

Durant l’acte, l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, va exposar les línies de futur de la política de suport a les associacions de Barcelona i va expressar el compromís de fer un Pla de suport a l’associacionisme.

La presidenta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), Montse Balaguer, va presentar les conclusions del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, que es va celebrar entre octubre de 2010 i maig de 2011. També va aprofitar per presentar el Congrés Permanent, l'espai virtual on es recull i es valoren les propostes sorgides arran del procés congressual. El vicepresident del Consell Municipal d’Associacions de Barcelona (CMAB), Enric Francès va dir que "cal treballar perquè es compleixin les propostes derivades del segon congrés".

Autoexigència de les entitats

En un relat en què parlava de la Laia i la Mercè, dues dones compromeses amb el món associatiu de la ciutat, Montse Balaguer va expressar la complexitat dels diferents punts de vista del voluntariat, l’associacionisme i el tercer sector. Balaguer va voler aprofitar el seu torn per destacar l’autoexigència que han de tenir totes les entitats i, fins i tot, va suggerir la possibilitat que les entitats que no estiguin adherides al Codi Ètic de les associacions de Barcelona no puguin rebre subvencions públiques. Però també va voler remarcar que “cal millorar els espais d’interlocució amb l’administració”.

Al final de l’acte es va lliurar a tots els assistents la memòria del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona.

Afegeix un comentari nou