Barcelona, Capital Europea del Voluntariat 2014!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Barcelona, Capital Europea del Voluntariat 2014!

Resum: 

La capital catalana ha estat escollida per davant de les franceses, Rennes i Laval, i de la portuguesa Guimaraes, en un acte celebrat a Brussel·les.

Amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, el Centre Europeu del Voluntariat (CEV) ha proclamat Barcelona com la Capital Europea del Voluntariat 2014, en un acte celebrat aquest migdia a Brussel·les. La capital catalana, que va confirmar la seva candidatura el passat 30 de setembre, ha superat a les ciutats franceses de Rennes i Laval i a la portuguesa Guimaraes.

La ciutat, que ostentarà el títol durant tot el 2014, ha estat escollida per un jurat constituït per personalitats relacionades amb el món del voluntariat. La vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, s'ha declarat especialment satisfeta per la organització del concurs Capital Europea del Voluntariat i ha afirmat que «aquest concurs fomenta i promociona el voluntariat transfronterer arreu de la Unió Europea. La seva convocatòria en el marc de l'Any Europeu dels Ciutadans 2013 demostra clarament el fort vincle que volem establir entre els Anys Europeus».

L’objectiu de la capitalitat no és altre que promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal i com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa.

El concurs Capital Europea del Voluntariat, s’ha convocat per primera vegada aquest 2013 i està organitzat pel Centre Europeu de Voluntariat (CEV), una xarxa de més de 80 entitats nacionals i locals d'arreu d’Europa. El CEV fa 20 anys que promou i dóna suport al voluntariat a través de la defensa i el coneixement, compartint la capacitat de construir i de formar. En aquesta direcció el CEV arriba a mils de voluntaris i entitats que busquen recursos per al suport i en particular donen la dimensió Europea de la seva feina.

Altres notícies relacionades

Afegeix un comentari nou