Campanya ‘I tu què fas? Vine al cau/esplai’

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Campanya ‘I tu què fas? Vine al cau/esplai’

Resum: 

La Secretaria de Joventut juntament amb el CNJC i les entitats d'educació en el lleure catalanes han impulsat aquesta iniciativa a fi d'informar i sensibilitzar a la societat de la tasca que duen a terme els caus, centres esplais i agrupaments escoltes.

La Secretaria de Joventut, a través del Servei d’Educació en el Lleure (EL), amb la col·laboració del Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) i de les principals entitats d’educació en el lleure (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Federació Catalana de l'Esplai, Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Centres d’Esplais, Escoltes Catalans, Esplais Catalans i Acció Escolta) han engegat la campanya “I tu què fas? Vine al cau/esplai”.

L’objectiu principal de la campanya és explicar a les famílies catalanes la contribució educativa de l’educació en el lleure dins de l’educació no formal, donant a conèixer els caus, centres esplais i agrupaments escoltes com a espais integradors i de convivència. La iniciativa “I tu què fas? Vine al cau/esplai” també pretén fomentar la participació d’infants i joves en les activitats organitzades pels més de 1.100 agrupaments escoltes, centres d’esplai i casals de joves d’arreu del país. Les previsions de la Secretaria de Joventut és que durant aquest curs 09/10 hi participin uns 80.000 nois i noies i quasi 17.000 caps, monitors i monitores.


Educació en el lleure en imatges

Una altra part de la campanya és donar a conèixer el dia a dia de les entitats d’educació en el lleure, per això s’han desenvolupat cinc vídeos on es mostren les activitats que es realitzen als caus, als centres esplais, durant una sortida de cap de setmana, la tasca dels monitors/es i directors/es, així com una síntesi dels valors de l’educació en el lleure. Les peces audiovisuals s’han editat en cinc idiomes diferents (català, tamazigh, romanès, castellà i anglès). També s’ha fet una versió subtitulada per a totes aquelles persones amb dificultats auditives.

Mira els vídeos:

- Presentació del Cau (Agrupament Escolta Mintaka de Teià, de l'entitat Escoltes Catalans).

- Connexiò entre l'esplai amb les famílies i amb el poble (Centre d’Esplai Pingüí de Sant Andreu de la Barca, de la Federació Catalana de l’Esplai).

- El paper dels educadors i les educadores (Esplai Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat, de la Coordinació Catalana de Colònies, Casals, i Centres d’Esplai).

- La sortida de cap de setmana (Agrupament Escolta i Guia Comte Jofre Verge de Rocaprevera de Torelló, de l'entitat de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya).

- Síntesi del què és l'educació en el lleure (Esplai Garbí de Mataró, de l'entitat Esplais Catalans i del Moviment Laic i Progressista).

La campanya ‘I tu què fas? Vine al cau/esplai’ va néixer el 2007 amb l’objectiu promoure el reconeixement social de la tasca pedagògica i de cohesió social que duen a terme les associacions juvenils d’educació en el lleure. Això és, donar suport i prestigi a la feina educativa que es fa més enllà dels centres escolars.

I tu, què fas? Vine al cau/esplai!!

- Més informació sobre què és l'educació en el lleure.

Afegeix un comentari nou