Dia Mundial de l’Alzheimer

 Font:
Font:

Dia Mundial de l’Alzheimer

Resum: 

Avui, dia 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia que apareix en persones d’edat avançada. Només a Catalunya, s’han detectat 112.000 casos, xifra que s’espera que augmenti en els propers anys, degut a l’augment de l’esperança de vida de la població. Aquest fet, sumat a la manca de solucions per combatre l’Alzheimer pot causar greus problemes en un futur, sobretot en l’àmbit social i sanitari.

El paper de les associacions

L’Alzheimer és una malaltia que afecta en gran mesura els familiars i l’entorn del pacient, ja que són els receptors dels problemes que ocasiona la malaltia, els que viuen els canvis constants del malalt i que han d’invertir cada vegada més temps en tenir cura del seu familiar. En aquesta lluita diària, és molt important l’existència i el suport de les associacions d’afectats per la malaltia i de familiars, com la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya, que aglutina associacions repartides per tot Catalunya, i la Fundació Pasqual Maragall, una entitat que s’enfoca a promoure, fomentar i donar suport a la recerca científica en l'àmbit de l’Alzheimer i de les malalties neurodegeneratives relacionades.

Bicicleta, cullera, poma

Aquests dies, precisament, en l’edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià d’enguany, s’ha projectat la pel·lícula “Bicicleta, cullera, poma”, de Carles Bosch. En aquesta obra, que ha tingut molt bona acollida al festival, es relaten els dos anys posteriors a l’anunci públic de la malaltia de Pasqual Maragall, expresident de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

All people deserve wealthy life and loans or just credit loan can make it better. Just because people's freedom relies on money state.

Afegeix un comentari nou