Gairebé 900 milions de persones continuen passant fam al món

 Font:
Font:

Gairebé 900 milions de persones continuen passant fam al món

Resum: 

La fam al món continua sent un problema per 870 milions de persones. I això que està xifra engloba tan sols una part dels milers de milions de persones la salut, benestar i vida es veuen malmeses per la malnutrició.

La malnutrició en totes les seves formes (la desnutrició, les mancances de micronutrients, el sobrepès i l'obesitat) genera uns costos econòmics i socials inacceptablement alts a tots els països.

Al món hi ha 2.000 milions de persones que pateixen d'una o més deficiències de micronutrients. De fet, un 26% de tots els nens menors de cinc anys pateixen retard del creixement i el 31% pateix deficiència de vitamina A.

El compromís polític, la resposta més efectiva contra la fam

L'ONU ha presentat també els resultats de l'estudi "Agricultura mundial cap als anys 2015/2030". Aprofitant l'ocasió, el director de la FAO, Graziano da Silva, ha assegurat que "l'única resposta efectiva a la inseguretat alimentària és el compromís polític a nivell nacional, regional i internacional per part de la comunitat de donants i les organitzacions internacionals."

L'any 2011 es necessitaven inversions públiques anuals per valor de 50.200 milions de dòlars perquè el món pogués eradicar la fam per 2025. Aquesta quantitat ha de ser complementada, a més, pel sector privat.

Els compromisos polítics per eradicar la fam han de ser recolzats amb recursos. Aquesta és l'única manera en què podran eradicar la fam i la pobresa extrema per al 2030.

Encara que tan sols 38 països han complert els objectius establerts internacionalment en la lluita contra la fam abans del termini límit fixat per al 2015, Gaziano da Silva considera que "aquests països estan obrint el camí cap a un futur millor. Són la prova que amb una forta voluntat política, coordinació i cooperació, és possible aconseguir reduccions ràpides i duradores per a la fam ."

Les dades d'aquesta notícia pertanyen "Sistemes alimentaris per a una millor nutrició", un informe publicat recentment per la FAO.

Recomanem la lectura de l'informe de Mans Unides "El desafiament de la fam. La seguretat alimentària al nostre món globalitzat".

Afegeix un comentari nou