L'ús de les noves tecnologies a les entitats catalanes

L'ús de les noves tecnologies a les entitats catalanes

Resum: 

Què ha significat l'aparició de les eines 2.0 per a les entitats catalanes? Quines eines poden ser útils? Com ens poden ajudar? El passat 28 d’octubre Òmnium Cultural i xarxanet.org van organitzar l’acte "Entitats 2.0.". L’esdeveniment, presentat per Roger Buch, va comptar amb la presència de Jaume Albaigès, Ramon Bartomeus i Oleguer Serra, tots tres referents en l’ús de les noves tecnologies a les entitats catalanes.

La importància dels valors 2.0
Jaume Albaigès, divulgador de l’ús de les xarxes socials en les ONG i autor del bloc tecnolONGia.org, va fer una introducció de caire teòric a les eines i recursos que ofereix Internet avui en dia. Durant l’exposició, Albaigès va explicar de quina manera Internet ha evolucionat des de la unidireccionalitat fins a la bidireccionalitat amb l’anomenat pas de l’1.0 al 2.0. Amb aquest procés les possibilitats i les eines s’han multiplicat. Albaigès va destacar la diferència existent entre els valors 2.0 i les eines 2.0, posant especial èmfasi en el mal ús que es pot fer d'aquestes eines si no s’està disposat a mantenir una actitud bidireccional i participativa. Tot seguit podeu veure les diapositives que Jaume Albaigès va utilitzar en la seva exposició.


Com utilitzen les eines 2.0 les entitats catalanes
Ramon Bartomeus, col·laborador del portal Xarxanet.org i membre d'Iwith.org, va fer un repàs de caire més pràctic a les diferents eines que les entitats tenen al seu abast. Entre d’altres es va parlar de l’ús que les entitats fan de facebook, twitter o delicious. Durant l’exposició Bartomeus va reflexionar entorn la diferència entre l’ús personal i organitzatiu de les xarxes socials.

L’exemple d’Òmnium Cultural
Òmnium cultural està immers en el món de les eines 2.0. Ho demostren els diversos grups a facebook, el perfil de twitter, un web amb més de 4000 articles i 3500 notícies, i un president, Jordi Porta, molt actiu en les principals xarxes socials. D’aquesta manera Oleguer Serra, membre de la Junta d’Òmnium, va explicar el camí que l’organització està fent cap al món de les noves tecnologies. Amb un to humil Serra va assegurar que encara queda molt camí per fer, i que una entitat de la magnitud d’Òmnium encara ha de treballar molt per la incorporació de les eines i valors 2.0.

Etiquetes: 

Comentaris

Hola ! Em va semblar un acte força interessant, crec que es van donar algunes pistes molt útils sobre com enfocar aquest potencial de les TIC en participació i comunicació des de les entitats catalanes, i a més va resultar molt exemplificador l'ús que se'n va fer durant l'acte, amb la projecció contínuament d'allò que enllaçava des de la xarxa amb el s'anava discutint. ;) En prenc bona nota ! Gràcies

Afegeix un comentari nou