5 aplicacions per mòbil que poden servir d'exemple

Autor/a: 
Xavi - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 aplicacions per mòbil que poden servir d'exemple

Autor/a: 
Xavi - Associació per a joves TEB

Resum: 

El fenomen de les aplicacions per mòbil està sent sobrevalorat i molt volàtil. Les entitats que vulguin dissenyar una app ho hauran de pensar molt bé.

Com una moda. Les apps és poden considerar així. Algú fa una aplicació molt interessant, tothom la descarrega, s'utilitza unes quantes vegades i en el racó de l'oblit quedarà per sempre més. Segons un estudi de mercat, només el 39% de les aplicacions mòbils s'obren 11 vegades o més. I el 20% de les aplicacions mòbil només s'obren vegada.

És possible que això sigui degut a què es concep el fenomen app com una moda. Si ho té el teu veí, tu també las de tenir i de qualsevol manera. Tothom vol fer una app. Per les entitats sense ànim de lucre també passa el mateix. Realitzar una app que no sigui esborrada del dispositiu mòbil requereix una bona planificació, una bona definició d'objectius i una bona estratègia.

Però no tot són fracassos, dins d'aquest oasis també hi han casos d'èxit. I pel tercer sector també. A continuació us descrivim 5 aplicacions d'entitats no governamentals, que són realment útils i què possiblement no siguin esborrades del teu dispositiu mòbil.

És una aplicació pensada per les persones que poden patir violència domèstica i la gent que vol ajudar-les. En el cas que algú estigui en perill, pot demanar ajuda amb l'aplicació i qualsevol usuari pot ajudar-la acollint-la a casa seva. L'aplicació també permet fer donatius perquè les persones que puguin patir alguna agressió puguin passar la nit en un hotel.

Cada dia hi ha un dia internacional per la lluita d'algun objectiu o un dia per fer memòria d'algun esdeveniment. Aquest calendari de les Nacions Unides explica, dia per dia, les efemèrides i les celebracions internacionals. Per moltes ONG pot ser interessant, ja que les activitats que realitzen es poden englobar en algun dia internacional o alguna efemèride que no coneixien.

És una enciclopèdia sobre els productes alimentaris que us trobeu al supermercat. Mitjançant aquesta enciclopèdia podreu conèixer com està fet aquell producte, com ha estat elaborat i el valor nutritiu. De moment conté 80.000 productes, 5.000 ingredients i 1.500 marques. Molt útil per les persones que pateixen algunes intoleràncies alimentàries o altres malalties similars.

És una interessant aplicació que et permet avaluar moltes entitats sense ànim de lucre, conèixer com es financen i si hi ha alguna taca negra al seu expedient. També permet fer donatius, realitzar trucades directes a les entitats o envia'ls-hi un correu electrònic. Les entitats poden penjar les necessitats de donatius i així els usuaris poden ajudar-les més directament.

Aplicació oficial de la Federació de Donants de Sang de Catalunya. Avisa als donants de sang quan es necessiten donacions d'algun tipus i conté una agenda pel control de les donacions. Conté també un estat de les reserves molt interessant que permet conscienciar a l'usuari quan ha d'anar a donar sang.

Afegeix un comentari nou