Cedeix els teus ulls a una persona cega

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cedeix els teus ulls a una persona cega

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

L'aplicació «Be My Eyes» vol connectar persones cegues que necessitin ajuda i voluntaris que vulguin ajudar a aquestes persones. Mitjançant la càmera del mòbil, el voluntari pot guiar la persona cega quan té un problema.

«Be My Eyes» és una aplicació de programari lliure ideada per Hans Jørgen Wiberg. Aquesta aplicació té l'objectiu d'ajudar a les persones cegues que en moments puntuals necessitin l'ajuda d'una persona. Mitjançant una trucada de videoconferència, la persona cega pot demanar a un voluntari que el guiï mitjançant la càmera del mòbil.

«Be My Eyes» té una part de «gamificació». Els voluntaris, quantes més persones ajudin, més puntuació obtindran. Els voluntaris han de deixar especificat quina és la franja horària que està més disponible, així els usuaris de l'aplicació poden contactar amb les persones disponibles segons l'horari. De moment ja s'han ajudat a 83720 persones cegues.

Aquesta aplicació té llicència de programari lliure. La comunitat de desenvolupadors de l'aplicació treballen amb l'aplicació «GitHub». De moment l'aplicació està disponible per iOS , però ja s'està treballant amb la versió per Android.

Per a saber-ne més: Be My Eyes

Comentaris

Al nostre centre Clínica Oftalmológica Rahhal varem ficar aquesta aplicació a prova per tal d'aconsellar-ho als nostres pacients de baixa visió i resulta una ajuda molt valuosa. A més, es tracta d'un programa lliure que qualsevol amb coneiximents pot accedir al codi i millorar les funcionalitats. Molt recomanat.

Afegeix un comentari nou