Com utilitza l'iPhone una persona completament cega

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Com utilitza l'iPhone una persona completament cega

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El locutor de radio Tommy Edison ens mostra com utilitza l'Iphone amb les opcions d'accessibilitat activades. Aquestes opcions ja van incorporades en el sistema operatiu d'aquest telèfon mòbil.

Tommy Edison és cec de naixement i utilitza l'Iphone amb una facilitat impressionant. Aquest fet no és que sigui puntual, segurament hi ha molta gent amb dificultats visuals com el Tommy que també utilitzen l'Iphone amb molta fluïdesa. La novetat és que en Tommy, que és crític de cinema des d'una altra perspectiva diferent a la nostra, ha realitzat un vídeo explicant com utilitza aquest telèfon creat per Steve Jobs.

En el vídeo es pot veure com Tommy activa, a la configuració general del telèfon, la opció de accessibilitat. Amb aquesta opció se li activen moltes possibilitats interessants. Tommy pot fer passar els dits per sobre les icones i una veu li va explicant quin programa pot executar. En el cas que Tommy vol obrir una aplicació, la mateixa veu li recomana que toqui la icona dos vegades seguides.

Sorprèn com Tommy fa servir Twitter. Si Tommy posa el dit sobre una piulada, la veu li llegeix el nom d'usuari i la piulada que ha fet. Mitjançant una opció de dictat, Tommy pot contestar les piulades de la gent que segueix. En el cas que algun usuari de Twitter li respongui, un avís sonor l'avisa i ell pot escoltar la resposta.

Apple té molta cura que les persones amb dificultats visuals puguin gaudir dels seus productes. En aquesta pàgina es pot conèixer tota la tecnologia d'accessibilitat que porta l'iPhone.

Font d'informació: http://www.disse.cat/disseny/2012/10/15/accessibilitat-com-utilitzen-les-persones-cegues-un-iphone/

Afegeix un comentari nou