Guia de tauletes, lectors de llibres i telèfons intel·ligents en català

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:

Guia de tauletes, lectors de llibres i telèfons intel·ligents en català

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

L'associació que fomenta l'ús del català a les noves tecnologies ha elaborat una guia de tauletes i telèfons en català. La guia també detalla si el català està present en el corrector ortogràfic.

Més de 100 telèfons intel·ligents i tauletes que parlen en català, han estat recollides a la Guia d'Aparells que ha publicat aquesta setmana l'associació SoftCatalà. Aquesta guia està estructurada per telèfons intel·ligents, tauletes i lectors de llibres. Cada model té la informació referent al sistema operatiu, i si el català està present a les opcions de configuració i al corrector ortogràfic.

Mica en mica els fabricants han anat incorporant la llengua de Ramon Llull, però encara falta molt compromís per part de les empreses. Un exemple clar és el teclat predictiu o el reconeixement de veu, molts fabricants no han incorporat el català en aquestes funcions tan utilitzades. Des de la mateixa entitat recorden que disposar d'un dispositiu mòbil en català també és una senya d'identitat. Així les aplicacions i xarxes socials, en un futur, podrien estar també disponibles en català.

La Guia d'Aparells està publicada des de la plataforma wiki de Softcatalà. Qualsevol usuari que vulgui ampliar informació, només ha de donar-se d'alta i escriure el contingut que vol difondre.

Per a saber-ne més: Vilaweb i SoftCatalà

Afegeix un comentari nou