iSEQÜÈNCIES, una aplicació per iPad per combatre l'autisme

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

iSEQÜÈNCIES, una aplicació per iPad per combatre l'autisme

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'aplicació ha estat creada per la Fundació Planeta Imaginario i la Fundació puntCAT. L'aplicació ajuda l'aprenentatge dels nens i nenes que pateixen aquest trastorn de desenvolupament.

Les noves tecnologies, a part de beneficiar les empreses o de satisfer l'oci de les persones, poden ajudar molt a les persones amb certs trastorns de desenvolupament. Una dels trastorns que poden afectar el desenvolupament de les persones, és l'autisme. Aquesta malaltia pot començar a donar senyals d'existència en el període d'infantesa dels nens i nenes. És aquí quan s'ha de començar a actuar per intentar atenuar els efectes de la malaltia.

Des del 2010, la Fundació PuntCAT organitza els “Ajuts PuntCAT”. Aquests ajuts volen finançar els projectes innovadors que ajudin a reduir la barrera fisicosensorial, a generar continguts o desenvolupin aplicacions o serveis basant-se en dades obertes. El 2011 una de les entitats que va rebre un dels premis “Ajuts PuntCAT” va ser la Fundación Planeta Imaginario. Aquesta Fundació es va proposar crear una aplicació que ajudés l'aprenentatge dels infants amb autisme.

L'aplicació en qüestió ja és aquí, des de fa tres setmanes, i es diu iSEQÜÈNCIES. Aquesta eina pretén lluitar, de forma lúdica, les dificultats per a la lectura mental, la manca de sensibilitat cap als senyals socials i la manca de reciprocitat emocional. La particularitat d'aquesta eina és que està disponible en català. D'eines similars n'hi han moltes, però totes en anglès o altres llengües. Una altra característica, requisit exigit per els “Ajuts PuntCAT”, és la publicació del codi font del projecte.

ISEQÜÈNCIES funciona sota iPad i es pot descarregar mitjançant el programa iTunes per el preu mòdic de 2,39 €.

Fonts d'informació: Social.cat i Funcació PuntCAT

Comentaris

Aquesta aplicació està entre les 3 millors valorades de totes les aplicacions per autisme (807) al AppStore.

Sembla mentida com de vegades la tecnologia pot ajudar tant a aquests nens. Gràcies a iniciatives com aquesta podem tenir alternatives i complements a la terapia oferida per professionals i pares. Molt bona app, us animo a provar-la!!

Afegeix un comentari nou