Síria, agressions sexuals denunciades a la xarxa

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Síria, agressions sexuals denunciades a la xarxa

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Women Under Siege” és un mapa col·laboratiu on es denuncien les agressions sexuals que pateixen les dones, nenes i nens, i homes Sirians. Aquest mapa s'està elaborant mitjançant la plataforma Ushahidi.

Dins la Societat de la Informació qualsevol fet pot ser reportat en molt pocs segons i arribar a tot el món gràcies a diferents eines com Internet. En un conflicte, qualsevol agressió als drets humans pot ser també denunciat mitjançant la xarxa i ésser llegida a tot el món. Una d'aquestes agressions que per desgràcia s'utilitzen molt als conflictes bèl·lics són les violacions. Les violacions sexuals són una arma que s'utilitza molt habitualment en qualsevol conflicte bèl·lic per atemorir la població. En el cas de Síria s'està coneixent l'ús d'aquesta força de pressió malversa gràcies a les noves tecnologies.

Women Under Siege” és un mapa col·laboratiu de les agressions sexuals que pateixen les dones, nenes i nens, i homes Sirians. Creat per “Women's Media Center”, una entitat que treballa per la recollida de dades i difusió del sexisme present en els mitjans de comunicació, aquest mapa està resultant una bona eina per recollir totes les denúncies i així poder ser utilitzades davant de qualsevol tribunal.

En el mapa, qualsevol entitat, mitjà de comunicació o persona que estigui en aquests moments a Síria, pot denunciar qualsevol violació sexual que tingui coneixement i constància. Quan algú penja alguna denúncia queda en estat “no verificat” però si algú més en té coneixement aquest estat pot passar a “verificat”.

Aquest mapa ha estat elaborat amb l'aplicació en línia “Ushahidi” i presentat en públic mitjançant el bloc d'aquesta aplicació. Aquesta eina es va donar a conéixer gràcies a l'ús que en van fer els mitjans de rescat i les entitats internacionals durant el terratrèmol de Haití de l'any 2010.

Afegeix un comentari nou