Troba, promociona i comparteix la teva festa major a través d’aquest portal

Colectic - Informàtic
El portal festesmajors.cat va néixer l'any 2019 i va quedar aturat a causa de la pandèmia. Font: Pixabay. Font: Pixabay
El portal festesmajors.cat va néixer l'any 2019 i va quedar aturat a causa de la pandèmia. Font: Pixabay.

Troba, promociona i comparteix la teva festa major a través d’aquest portal

Colectic - Informàtic
Resum: 

El web festesmajors.cat aplega activitats en el seu calendari i en fa difusió a les seves xarxes socials.

L'estiu és sinònim de festes majors. Centenars de poblacions d'arreu de Catalunya s'engalanen per celebrar les seves tradicions i la seva cultura, tenint l'associacionisme com a pilar fonamental de tot plegat.

A vegades, l'oferta de festes majors és tan àmplia que pot fer que ens perdem o, al contrari, si som una entitat organitzadora, volem que la nostra programació arribi a com més persones millor. És precisament amb aquesta intenció, la de crear un directori de festes majors, que neix el portal festesmajors.cat.

El projecte s'inicia l'octubre del 2019 i, pocs mesos després, queda parat per la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions derivades d'aquesta. A partir de l'estiu del 2022, amb el retorn a la normalitat, festesmajors.cat reprèn la seva activitat tant al portal com a xarxes socials.

En aquest recurs expliquem quines funcionalitats ofereix el portal i com el podem utilitzar com a entitats per fer difusió de les nostres activitats a les festes majors.

Filtra per comarques

El menú superior de festesmajors.cat ens mostra diferents opcions que ens dona el portal per poder descobrir totes les festes majors que es fan arreu del territori. La pestanya ‘Comarques’ ens permet seleccionar la ubicació geogràfica de les festes que hi ha publicades al portal.

Quan entrem, veiem que el directori aglutina festes dels següents territoris:

  • Alt Empordà
  • Baix Empordà
  • Gironès
  • La Selva
  • Pla de l’Estany

En clicar en cadascuna de les opcions, se’ns desplega una pestanya que ens mostra la data i la ubicació de les tres properes festivitats.

Accedeix al calendari

La següent pestanya del menú és la de ‘Calendari’, on apareixen les festes majors de tots els territoris anteriorment citats, en aquest cas, ordenades de manera cronològica.

Si es volen més detalls, es pot clicar a sobre de cadascuna de les festes marcades al calendari per descobrir el programa d’activitats.

Promociona la teva festa major

Un dels principals avantatges que ofereix festesmajors.cat per a les entitats organitzadores de les festivitats és la possibilitat de promocionar les festes que s'organitzen.

A la pestanya 'Promoció' del menú superior se'ns mostren els plans de promoció que s'ofereixen des del portal i l'abast que tenen cadascun d'ells. Per optar a qualsevol d'ells, només cal clicar a l'opció 'Crear Promoció' que apareix a la part inferior de la plana.

Xarxes socials

A més del portal, el projecte de festesmajors.cat també té una presència molt notable a les xarxes socials, acumulant més de 13.000 seguidors a Instagram. Al perfil – que podeu trobar amb el nom de ‘festesmajors’ – es fa difusió de totes les festes que es publiquen al portal a través de fotografies i vídeos.

@festesmajors Ping Pong amb @thetyets Us vàrem dir que tindríem sorpreses per tots vosaltres i aquí teniu una d'elles!! Aquest cap de setmana vam assistir a la festa major d'Esclanyà i vàrem tenir l'oportunitat d'entrevistar a la Tieta! Mil gràcies a la comissió de festes d'Esclanyà per invitar-nos i deixar-nos passar al backstage i a tots els nostres seguidors que sense vosaltres tot això no seria possible!! De qui voldríeu que fos la propera entrevista? Pròximament videoresum de la festa major d'Esclanyà! Comparteix-nos perquè ningú es perdi cap FM. #pingpong #festamajor #thetyets #viral #tyets #entrevista #preguntes #festesmajors ♬ original sound - festesmajors

A més, el projecte té també perfil a Tik Tok, on també es fa difusió de les festes majors a través de vídeos molt més informals i divertits, replicant moltes tendències de la plataforma, aplicant-les a les festes majors i fent entrevistes a molts artistes de renom, com ara el grup The Tyets o la cantant Julieta.