Traficants de persones utilitzen les xarxes socials per captar emigrants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

Traficants de persones utilitzen les xarxes socials per captar emigrants

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

El portal Mashable va publicar ahir un reportatge sobre com els traficants de persones capten emigrants mitjançant les xarxes socials. Des de les mateixes pàgines de les xarxes socials es poden denunciar aquests comptes.

El reporter Chirstopher Miller ha publicat al portal Mashable un reportatge sobre com les màfies, s'aprofiten dels emigrants mitjançant les xarxes socials. Alguna d'aquestes màfies utilitzen pàgines d'admiradors de Facebook, comptes de Twitter, per anunciar els serveis de creuar el mediterrani i comptes de Viber per concretar el viatge.

El mateix reportatge inclou el testimoni de Mohamed, un emigrant de Libia, que explica com va concretar el viatge per Facebook. Per concretar les informacions més concretes, utilitzaven l'aplicació de missatgeria electrònica Viber. Un cop van pagar els 3000 euros que costava el viatge, els traficants l'hi van explicar a ell i a la resta de companys de viatge, com funcionava l'embarcació i com col·locar-se les armilles de seguretat. En alguns casos, els mateixos traficants indicaven als passatgers, amb una bruixula, quina orientació geogràfica havien de seguir.

Tots aquests comptes de xarxes socials poden ser denunciats a la mateixa companyia que gestiona la xarxa. Per a fer-ho, només s'ha de notificar la pàgina i l'usuari. A Facebook, es pot fer des d'aquest enllaç i a Twitter es pot fer des d'aquest altre.

Per a saber-ne més: Mashable

Afegeix un comentari nou