Twitter com a eina de transformació

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Twitter com a eina de transformació

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB

Resum: 

Aquests dies hem estat veient com les xarxes socials poden ser utilitzades per difondre missatges i convocatòries. Platoniq vol mostrar com és possible utilitzar-la també per generar consens transformant twitter en una eina de presa de decisions col·laboratives.

Les eines 2.0 suposen tot sovint un canvi de paradigma: han canviat el nostre concepte de xarxa social i han desplaçat la capacitat de comunicació fora dels canals de comunicació tradicional. Aquests dies ja estem veient, arran de les convocatòries de manifestació del 15 de maig i les diverses acampades que s'estan produint arreu del territori espanyol demanant un canvi en el model democràtic actual.

La plataforma Platoniq, integrada per productors culturals i desenvolupadors de programari coordinats a nivell internacional, ha volgut donar-hi un parell de voltes més. La proposta presentada, anomenada twittometre, transfoma a twitter convertint-lo d'una xarxa social a una eina per arribar a acords, prendre decisions col·laborativament o escollir la millor idea.

En aquesta primera prova de la eina, s'han escollit les 8 propostes elaborades per la plataforma Democràcia Real Ja (consulta la seva web) convocant a la manifestació de diumenge 15 de maig. Aquestes proposes esbossen algunes de les mesures que es consideren essencials per a la regeneració del sistema polític i econòmic actual. Per participar d'aquesta decisió col·laborativa cal que tinguem una compta de twitter, i que enviem el missatge:

 • #yeswecamp #tweetometro @proposta #si +comentari

O bé:

 • #yeswecamp #tweetometro @proposta #no +comentari

Les propostes que es poden recolzar son:

 • @prop_privileg
  Eliminació dels privilegis de la classe política

 • @prop_desempleo
  Propostes per reduir la desocupació

 • @prop_vivienda
  Facilitar el dret d'accés a un habitatge digne

 • @prop_publicos
  Demanant uns serveis públics de qualitat

 • @prop_bancos
  Proposes demanant un control de les entitats bancàries

 • @prop_fiscalidad
  Propostes relatives a la fiscalitat i impostos

 • @prop_libertades
  Defensant les llibertats ciutadanes i la democràcia participativa

 • @prop_militar
  Reduir la despesa militar

En la pàgina del tweetòmetre podem veure quines son les propostes més valorades. Només es conta una valoració per proposta i compta de twitter.

Tal i com expliquen en la pàgina web del projecte, es una eina en desenvolupament, creada aquests darrers dies. Els resultats obtinguts no reflecteixen la opinió dels programadors, i es possible que la eina encara tingui algunes errades de codi o de plantejament.

Afegeix un comentari nou