Youtube ajuda a preservar la identitat de molts activistes

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Youtube ajuda a preservar la identitat de molts activistes

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

La Xarxa Social sobre vídeos ofereix la possibilitat d'editar les filmacions modificant la cara de les persones que hi surten. L'efecte “Face Blurring” ha estat ideat gràcies a les instàncies per salvaguardar la identitat de la gent dictades des de l'organització “Witness

Reconèixer les cares dels activistes pot arribar a ser difícil mitjançant les eines d'edició de vídeo actuals. Però no tothom sap manejar aquestes eines amb facilitat i penjar qualsevol vídeo sense preservar la identitat dels que surten. Ara, gràcies a la implementació de noves opcions d'edició a Youtube difuminar la cara d'una persona pot arribar a ser molt senzill.

Youtube ha incorporat des de la setmana passada la opció “Face Blurring” a l'apartat d'edició de vídeos. Aquesta eina permet difuminar la cara d'una persona que està participant en una manifestació o difuminar la cara d'un nen que surt en un vídeo i què no es disposa de l'autorització paterna per a publicar-ho. Aquest filtre ha estat creat gràcies a les indicacions de l'organització “Witness” que treballa per a utilitzar el vídeo com a eina per denunciar els abusos que es produeixen arreu del món en diverses situacions.

Per a utilitzar aquesta eina heu de prémer el botó de “Opcions addicionals” i us sortirà la opció de “Difuminat de totes les cares”. Al clicar sobre aquest botó, automàticament es difuminen les cares de tota la gent que surt en el vídeo.

Font d'informació: Vilaweb

Afegeix un comentari nou