5 plataformes per fer voluntariat des de qualsevol lloc i en qualsevol moment

 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 plataformes per fer voluntariat des de qualsevol lloc i en qualsevol moment

Resum: 

El voluntariat virtual permet col·laborar amb organitzacions a tot el món fins i tot si es disposa de poc temps.

El voluntariat virtual consisteix en la cooperació a distància fent ús, majoritàriament, de les noves tecnologies de la informació. Per exemple, oferint assessoria Online, traduccions o redaccions d’articles. És una manera senzilla de realitzar accions durant el temps lliure, ajustat a les habilitats del voluntari i de forma remota.

Lluny d’esmentar-les totes, aquí hi ha 5 plataformes on poder trobar projectes i causes on contribuir virtualment.

1 Instant Karma

És una xarxa social global de gestió de voluntariat i voluntariat corporatiu, de la qual ja hem parlat a Xarxanet per poder oferir o trobar voluntaris només pel temps o projecte necessaris. És una comunitat entre voluntaris, organitzacions o entitats i empreses a través dels seus programes de Responsabilitat Social Corporativa.

Per al voluntari, Instant Karma proporciona projectes de voluntariat a través d’un filtre automàtic, on es pot determinar el temps que es disposa, les habilitats que es tenen i les causes d’interès i, tant pot ser de forma virtual com presencial. Per a l’organització representa una manera senzilla de trobar les persones amb els perfils adequats i fins i tot establir relacions amb empreses interessades a realitzar programes de responsabilitat social corporativa. Per a les empreses permet la cerca de projectes i causes socials i la facilitat de contactar organitzacions sense ànim de lucre.

2 Trommons

The Rosetta Foundation, una organització per eradicar el buit de coneixement basat en la discriminació lingüística, té la plataforma Translation Commons (Trommons). Trommons serveix única i exclusivament per traducció de projectes d’organitzacions no governamentals. Qualsevol persona interessada pot registrar-se i col·laborar en les traduccions i qualsevol organització pot penjar projectes perquè els tradueixin els voluntaris. A dia d’avui, ja han realitzat més de 3000 tasques de traducció.

3 Voluntariat Online de les Nacions Unides

Onlinevolunteering.org és la plataforma de cerca de voluntariat Online de les Nacions Unides UN. Les oportunitats que tenen estan filtrades per tasca, àrea de desenvolupament, regió i hores a la setmana que s’hi pot dedicar.

Ells ho expliquen així:

Un cop a l’any, s’ofereixen uns premis de voluntariat en línia a través de les històries d’èxit recollides per organitzacions i voluntaris.

4 Volunteermatch

Volunteermatch.org és una sòlida comunitat que ofereix opcions de voluntariat, majoritàriament a organitzacions dels Estats Units. És molt activa i, de fet, ara té més de 5000 projectes virtuals per a tots els gustos.

5 Hacesfalta.org

Hacesfalta.org té un apartat de voluntariat virtual per trobar oportunitats de col·laboració en organitzacions, es poden filtrar segons els interessos i l'ubicació on es vol oferir el voluntariat. Ara mateix tenen més de 100 oportunitats de col·laboració remota. La pàgina també disposa d'un fòrum i un apartat d'iniciatives per crear diàleg entre els voluntaris i organitzacions de la plataforma.

Afegeix un comentari nou