A Barcelona: Per l'autodeterminació i el respecte als Drets Humans al Sàhara Occidental: Conferència Europea

A Barcelona: Per l'autodeterminació i el respecte als Drets Humans al Sàhara Occidental: Conferència Europea

Resum: 

Des dels primers moments del conflicte, i de manera continuada durant 34 edicions, s’ha celebrat La Conferència Europea de Coordinació de suport al Poble Sahrauí (EUCOCO), en diferents ciutats europees. Barcelona 20 a 22 de novembre.

L’esdeveniment reuneix a representants d’institucions i entitats solidàries amb el poble sahrauí, ministres de governs que reconeixen la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), intergrups parlamentaris de l’Estat espanyol i d’Europa, governs autonòmics, ajuntaments, partits polítics, sindicats entitats del moviment solidari. També aquests últims anys s’han afegit els representants de països de tot el món, sobretot d’Àfrica i d’Amèrica, atorgant a la Conferència un caràcter mundial.

També participen a la Conferència representants del Govern sahrauí del més alt nivell: normalment, el President de la RASD, el Primer Ministre, el President de l’Assemblea Nacional, i diferents membres del seu govern, així com els ambaixadors i delegats del Front Polisario dels diferents països.

Les últimes conferències han tingut lloc a Sevilla (Espanya, 2001), Mòdena (Itàlia, 2002), París (França, 2003), Saragossa (Espanya, 2004), Mol (Bèlgica, 2005), Vitòria (Euskal Herria, 2006), Roma (Itàlia, 2007) i València (Espanya, 2008).

Durant la celebració de l’última conferència a València, la Coordinadora Europea de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (TASK FORCE), donant resposta a la petició de les Autoritats Sahrauís i amb l’aval de l’Intergrup del Parlament de Catalunya “Pau i Llibertat al Sàhara”, va proposar la celebració de la XXXV EUCOCO d’aquest any 2009 a Catalunya i, concretament, a la ciutat de Barcelona per les següents raons:

  • ____El moviment associatiu a Catalunya està adquirint un major compromís a la solidaritat amb el Poble sahrauí i fa que la societat catalana estigui més sensibilitzada amb la causa.

  • ____A nivell polític existeix un consens unànime per part dels diferents partits polítics i les institucions, tan a nivell local com regional i autonòmic.

  • ____Barcelona pot ser un punt de trobada per la pau i la resolució del conflicte en el Sàhara Occidental, tal i com dicta les Nacions Unides i el dret Internacional.

  • ____La ciutat de Barcelona reuneix totes les condicions per allotjar un esdeveniment com aquest, i pot projectar la seva imatge de ciutat de Congressos.

Tota la informació, aquí.

Etiquetes: 

Comentaris

Lo del Sahara és una vergonya!

Afegeix un comentari nou