A mig termini, el 70% de la població mundial viurà en risc de fam

 Font:
Font:

A mig termini, el 70% de la població mundial viurà en risc de fam

Resum: 

En un moment en el qual milions de persones viuen la pitjor crisi alimentària dels últims anys, a l'anomenada “Banya d'Àfrica”, Intermón Oxfam fa una previsió. A aquest ritme, explica l'ONG, la fam ara soterrada a altres zones del món, emergirà amb tota la seva cruesa, i en 20 anys la fam extrema afectarà al 70% de la població mundial.

Ara, com altres vegades ho ha fet en el passat per crisis humanitàries, és aquella zona de l'Àfrica la que està en el punt de mira d'organitzacions socials i institucions com les de Nacions Unides. Però, també just ara, la fam està afectant qualsevol lloc del planeta. I, con dèiem, Intermón Oxfam preveu que aquest risc de fam emergirà amb tota la força en els propers anys.

Les causes poden ser naturals, com la sequera que ha patit la “Banya d'Àfrica”, però també construïdes per l'home, quan ha abandonat la pagesia de proximitat, o canviat els conreus alimentaris pels conreus productors de biomassa com a combustible, o per la manca de respecte pels Drets Humans, o per la ramaderia industrial “sense fronteres”, i altres factors.

L'ONG calcula que el 2030, el 70% de la població viurà en risc de malnutrició si no es fa res per acabar amb el perill. Per això ha engegat una campanya per sensibilitzar, i per aconseguir els suports necessaris per tal que això no passi.

Afegeix un comentari nou