Més d’una vintena d’entitats denuncien els vincles d’Indra amb el genocidi del poble palestí

Colectic-comunitari
Dues de les activistes de la campanya 'Desarmando Indra' a les portes de la Junta d'Accionistes de l'empresa. Font: Fundació Finances Ètiques. Font: Fundació Finances Ètiques
Dues de les activistes de la campanya 'Desarmando Indra' a les portes de la Junta d'Accionistes de l'empresa. Font: Fundació Finances Ètiques.

Més d’una vintena d’entitats denuncien els vincles d’Indra amb el genocidi del poble palestí

Colectic-comunitari

Resum: 

Entre les organitzacions denunciants es troben diverses entitats catalanes, com ara la Fundació Finances Ètiques o el Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

La setmana passada es va celebrar a Madrid la Junta General d’Accionistes de l’empresa Indra, la multinacional espanyola que ofereix serveis de consultoria sobre transport, defensa, energia, telecomunicacions, serveis financers. Durant l’acte, més d’una vintena d’organitzacions d’arreu de l’estat van intervenir per denunciar l’enriquiment de la companyia a costa de la producció d’armament i la militarització de fronteres.

Aquesta acció ha estat promoguda per la Fundació Finances Ètiques, el Centre Delàs per la Pau, Alternativa Antimilitarista MOC, Internacional de Resistentes a las Guerras, Ecologistes en Acció i Desarma Madrid, que han liderat a les més de vint entitats aplegades a la campanya ‘Desarmando Indra’.

Durant l’acció, Koldobike Velasco, activista de la campanya, va traslladar, en nom de tots els col·lectius, la denúncia dels vincles de l’empresa amb el "negoci de la guerra i la militarització de fronteres", convidant a reflexionar a les accionistes i directives. En la intervenció, a més, es va destacar que "Indra continua prioritzant el benefici econòmic per davant de qualsevol consideració ètica o moral i mantenint diversos negocis amb el govern de Netanyahu".

Velasco també va denunciar com "Indra s’ha convertit en col·laboradora essencial en diverses accions il·legals d’Israel" i que l’empresa "no té intenció de deixar de fer-ho ni tan sols quan el govern espanyol ha emprès accions en aquesta direcció".

La campanya ‘Desarmando Indra’ també ha volgut destacar l’impacte mediambiental de la companyia. Segons un estudi de les organitzacions independents britàniques, Conflict and Environmental Observatory i Scientists for Global Responsibility, Indra es troba entre les cinc principals empreses de seguretat de l'Estat espanyol que més emissions de gasos d'efecte d'hivernacle produeixen.

Algunes de les entitats que també s’han sumat a aquesta campanya són Regularización Ya, FundiPau i el Servei Civil Internacional de Catalunya.

Afegeix un comentari nou