Acte-Debat: 'Els moviments populars als països àrabs i la intervenció imperialista a Líbia'

Acte-Debat: 'Els moviments populars als països àrabs i la intervenció imperialista a Líbia'

Resum: 

La flama de la revolta s’ha encès als països àrabs. Les lluites populars i les resistències -la societat civil, els moviments socials- a les dictadures han aconseguit, en un curt període de temps, acabar amb els governs totalitaris de Tunísia i Egipte.

Les mobilitzacions s’han estès a altres països i, en aquest context, a partir d’una declaració de Nacions Unides, 'els països capitalistes encapçalats per França, Regne Unit i els Estats Units han decidit intervenir militarment a Líbia', afirmen els organitzadors. El PSUC Viu, com altres organitzacions, com la Plataforma Aturem la Guerra, i moviments de l’esquerra alternativa s'han posicionat radicalment contra 'aquesta intervenció armada de l’imperialisme, però sectors i organitzacions de l’esquerra no han dubtat en donar el seu suport, inclús votant a favor al Congrés de Diputats', segueixen. En l'acte es vol analitzar i debatre profundament sobre aquests temes. Per fer-ho es comptarà amb tres persones que aportaran els seus coneixements i reflexions.

Ponents:

  • José Luis Gordillo, membre de la redacció de Mientras Tanto i de la Plataforma Aturem la Guerra
  • Josep María Navarro, President de Sodepau
  • Jaume Botey, professor d'història a la UAB i membre del PSUC


Presenta:

És dijous 28 d'abril a les19 hores, al local del PSUC viu. Carrer Doctor Zamenhof, 16-18, Barcelona (metro: Bac de Roda).

Ja publicat a xarxanet.org: Intervencionisme humanitari, cas de Líbia: manifest des de la cultura de la pau.

Afegeix un comentari nou